С месец закъснение възпитаниците на Националното училище по изкуствата във

...
С месец закъснение възпитаниците на Националното училище по изкуствата във
Коментари Харесай

Музикалното училище във Варна започва годината с месец закъснение заради ремонт

С месец забавяне възпитаниците на Националното учебно заведение по изкуствата във Варна на следващия ден най-сетне потеглят на учебно заведение. Причината за отлагането на образователната година е главен ремонт на постройката, който не завърши в период. Преподавателите към този момент са преструктурирали образователния материал, пропуснатите часове обаче са доста и мъчно ще бъдат наваксани, споделят родители.

Варна

След едномесечната насилствена почивка учениците от музикалното учебно заведение ще би трябвало крепко да залягат над учебниците, тъй като имат да наваксват доста. Това ще стане за сметка на часовете за извършения, което пък ще засегне най-много учениците от 7. и 12. клас, на които предстоят матури. Родителите също са обезпокоени.
Надежда Алексиева - родител: Даваме пари за частни уроци по инструмент, аз се върша на учителка у дома.
Директорът на учебното заведение сподели, че не е очаквал ремонтът да се проточи толкоз, по тази причина не е обезпечена друга постройка за учениците.
Христо Дипчиков, шеф на НУИ " Добри Христов " - Варна: Просто по този начин се получи, скърбя доста.
Родители се оплакаха от неналичието на информация, в това число от Министерството на културата, под чиято шапка е учебното заведение.
Надежда Алексиева - родител: От Министерството на културата повтаряха, че ще бъде дадена конференция, към 3 седмици повтаряха това, нищо друго не ни споделяха.
Според контракта ремонтът на учебното заведение трябваше да завърши на 22 септември. Заради отвод на проектантите от авторски контрол строителните действия стартират по-късно.
Иван Мечкунов - началник на плана и гл. специалист в Министерството на културата: Проектанти от истинския екип се отхвърлиха от авторски права. Докато намерим заместници, да сключим контракт с всеки един от тях, това лиши време.
В обновяването на учебното заведение са вложени над 3 милиона лв. европейски средства. Според ръководителя на строителния екип ремонтът не е повсеместен.
Валентин Панайотов - началник на строителния екип: Дворът на учебното заведение по план е с непълен ремонт. Нещо, което, съгласно мен, би трябвало да се направи, е ремонт на целия двор дружно със оборудванията. Оградата има пукнатини, нужен е градивен план, да се създаде и да бъде изпълнен.
Директорът на учебното заведение беше безапелационен, че децата няма да учат по време на ваканцията, а образователната година ще завърши в период.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР