С месец закъснение и само с една символична първа копка

С месец закъснение и само с една символична първа копка ...

Символично правят копка на продължението на магистрала Хемус.


С месец закъснение и само с една символична първа копка във вторник, 23 април, започва поетапното строителство на магистрала "Хемус" в участъка между пътен възел "Боаза" и разклона за Велико Търново. Това съобщи агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

"Стартираме ударно "Хемус". Искам март месец да направим поне три първи копки на магистралата." Това заръча в края на януари премиерът Бойко Борисов. https://www.mediapool.bg/magistrala-na-raba-na-zakona-news289093.html

Проектът ще се изпълнява изцяло със средства от републиканския бюджет от държавното дружество "Автомагистрали". То беше избрано чрез вътрешно възлагане, т.нар. in-house поръчка. Получи от правителството и чек от 1.3 млрд. лв. за строителството на 134-те километра още в края на миналата година.

Символично продължение

Символичната първа копка ще стане на участък от около 2 км в област Ловеч. Това е единственият участък, за който има проведени отчуждителни процедури. Най-вероятно вече е издадено и разрешение за строеж, за да може да започне строителството.

Източник: mediapool.bg