С месец закъснение и само с една символична първа копка

...
С месец закъснение и само с една символична първа копка
Коментари Харесай

Символично правят копка на продължението на магистрала Хемус

С месец забавяне и единствено с една алегорична първа копка във вторник, 23 април, стартира поетапното строителство на автомагистрала " Хемус " в сектора сред пътен възел " Боаза " и разклона за Велико Търново. Това заяви организация " Пътна инфраструктура " (АПИ).

" Стартираме стремително " Хемус ". Искам март месец да създадем най-малко три първи копки на автомагистралата. " Това заръча в края на януари министър председателят Бойко Борисов. https://www.mediapool.bg/magistrala-na-raba-na-zakona-news289093.html

Проектът ще се извършва напълно със средства от републиканския бюджет от държавното сдружение " Автомагистрали ". То беше определено посредством вътрешно възлагане, така наречен in-house поръчка. Получи от държавното управление и чек от 1.3 милиарда лева за строителството на 134-те километра още в края на предходната година.

Символично продължение

Символичната първа копка ще стане на сектор от към 2 км в област Ловеч. Това е единственият сектор, за който има извършени отчуждителни процедури. Най-вероятно към този момент е издадено и позволение за градеж, с цел да може да стартира строителството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР