С медали от Тайландската международна математическа олимпиада (TIMO) се връщат

...
С медали от Тайландската международна математическа олимпиада (TIMO) се връщат
Коментари Харесай

Двама старозагорци сред медалистите от математическата олимпиада в Тайланд

С медали от Тайландската интернационална математическа олимпиада (TIMO) се връщат братята Теодор и Максим Танкови от Стара Загора.
На провелото се в Пукет съревнование деветокласникът Теодор завоюва златен, е четвъртокласникът Максим - бронзов орден. Те са ученици на Любомир Любенов, треньор в Школата по математика при Фондация „ Миню Балкански “ в старозагорското село Оряховица.
Четвъртокласничката Мариана Димитрова от Сливен, която се връща със сребро от TIMO, също е възпитаничка на Любенов, който се върна с Почетен плакет за изключително огромен принос за развиване на математиката и високи достижения на българските математици на олимпиадата в Тайланд.
Общо шест купи и тридесет и два медала - 22 златни, 7 сребърни и 3 бронзови, са спечелили дребните български математици на надпреварата в Пукет. За два астрономически часа над 1500-те участници от 22 страни са решавал 30 задания от пет области на математиката.
Тайландска интернационална математическа олимпиада (TIMO) е годишно съревнование, което се провежда от Тайландското математическо общество.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР