С мечти за полуфинал, надежди за силно представяне и реалистична

...
С мечти за полуфинал, надежди за силно представяне и реалистична
Коментари Харесай

Юношеските национали преследват първа победа на европейски финали

С фантазии за полуфинал, очаквания за мощно показване и реалистична цел най-малко за една победа, България стартира присъединяване си на европейското състезание за юноши до 19 години.

Съставът на Ангел Стойков започва на следващия ден, само че на пръв взор това няма да е елементарно, тъй като българският състав попадна в по-тежкия поток – против Англия, Германия и Холандия. В другата група А са отборите на домакините от Грузия, Швеция, Чехия и Португалия.

В група А безспорен любимец е Португалия, който въпреки да няма купа от юношеските съревнования обичайно се показва мощно и постоянно стига надалеч. С очаквания за край дойде и съставът на Чехия. Швеция е цялостен дебютант, а домакините от Грузия вземат участие за повторно след 2013 година

В исторически проект България няма триумфи на шампионатите до 19 години. Съставът взе участие за трети път на финали, като в предходните два случая (2008 и 2014 г.) отпадна в групите.

Нещо повече – досега България няма нито победа, нито маркиран гол при предходните си две участия.


© LAP.bg

Селекционерът Ангел Стойков е уверен, че отборът му може да се класира на полуфиналите.

" Не мога да кажа кой е най-силен в нашата група, тъй като това са международни сили. Всеки желае да премине напред, включително и ние. Имаме задоволително добър тим, с цел да се класираме на полуфинал, само че даже самото ни присъединяване на шампионата е триумф ", разяснява селекционерът Стойков.

България мина през две квалификации, с цел да си обезпечи място на Евро 2017. Отборът приключи първи в група с Португалия, Беларус и Дания, с цел да продължи в елитиня кръг. И въпреки да беше определен от четвъртна урна, съставът на Стойков записа още едно първо място.

В елитния кръг юношите започнаха с тъждество против Израел, само че победи над Франция и Босна и Херцеговина ги пратиха напред.

Сред най-силните черти на състава на Ангел Стойков е фактът, че огромна част от футболистите му играят постоянно в Първа лига със своите клубове. Петко Христов, Андреа Христов и Калоян Кръстев са съществени играчи в Славия, а Станислав Иванов и Ивайло Найденов имат не малко мачове за " Левски ".

Ядрото на тима е формирано от играчи, които участваха на европейското за юноши до 17 години, което се организира преди две лета в България.

Тогава обаче футболистите не съумяха да прескочат групата.


© LAP.bg

Ивайло Найденов е един от играчите в състава, които към този момент натрупаха опит в мъжкия футбол.

Надеждите този път са България да успее да се пребори за място на полуфиналите. Напред не престават първите два отбора от всяка група.

Фаворит на експертите за шампионата в Грузия е съставът на Германия. Бундестима е воден от Франк Крамер и в него няма гръмки имена, само че някои от момчетата имат мачове в Бундеслигата.

Group B preview: Bulgaria, England, Germany, Netherlands looking to impress at #U19EURO (those games are Monday!) https://t.co/H58U7mGswA
— Andrew Haslam (@UEFAcomAndrewH) July 1, 2017

Преди началото на шампионата германците видяха и пръста на ориста, откакто за трети път попадат в една група с България на европейски финали.

Интереснто е, че и в двата случая до момента – през 2008 и 2014 година, немците завоюваха трофея.

Подобни шампионати постоянно вадят на показ и най-малко една огромна звезда Германия. При купата през 2008 година изгря звездата на актуалните национали на Германия братята Ларс и Свен Бендер, а през 2014 година съществени играчи за Бундестима бяха Юлиан Бранд и Йошуа Кимих.

Програма Евро 2017
Група А
2 юли 16.30 ч. Швеция – Чехия
2 юли 19.00 ч. Грузия – Португалия

5 юли 16.30 ч. Грузия – Швеция
5 юли 19.00 ч. Чехия – Португалия

8 юли 19.00 ч. Чехия – Грузия
8 юли 19.00 ч. Португалия – Швеция

Група В
3 юли 16.30 ч. България – Англия
3 юли 19.00 ч. Германия – Холандия

6 юли 16.30 ч. Англия - Холандия
6 юли 19.00 ч. Германия - България

9 юли 19.00 ч. Англия – Германия
9 юли 19.00 ч. Холандия – България
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР