С масовото навлизане и разпространение на социалните мрежи в живота

...
С масовото навлизане и разпространение на социалните мрежи в живота
Коментари Харесай

Facebook вече няма да показва броя харесвания и реакции в Австралия, а скоро и по света

С всеобщото нахлуване и разпространяване на обществените мрежи в живота ни, през годините срещахме разнообразни проблеми и провокации, някои от които бяха същински сондаж за нашето общество…

Едно от тях са точно харесванията, срещали сме случаи на хора, които са маниакално захласнати от броя лайкове на своите фотоси и изявления, че от тях зависи прочувственото им положение.

Към момента платформата Instragram към този момент деактивира проявлението на броя лайкове на споделените фотоси и видео от потребителите за районите Канада, Австралия, Нова Зеландия, Япония, Ирландия и Бразилия.

Както разбрахме по-рано, при започване на септември, най-голямата обществена мрежа в света също възнамерява да отстрани видимостта на харесванията на изявленията, като това към този момент е реалност и се случи и в границите на идващите няколко дни потребителите от Австралия, към този момент няма да виждат какъв брой пъти е била харесана една обява.
Какво ще донесе смяната?
Подобно на Instagram, потребителите няма да могат да виждат броя лайкове на обещано наличие на други консуматори, само че ще могат да виждат харесванията на личните си изявления. Същото важи и за реакциите или броя гледания на качен видео клип.

Както чухме и преди, аргументът зад тази смяна е да се сведат до най-малко основанията за тормоз от останалите, или персонално възприятие за злощастие, подбудено от непрекъснатото сравняване на броя лайкове, известността и публичното утвърждение, които получава дадена персона. От Фейсбук признават, че услугите, които поддържа компанията – Фейсбук и Instagram, в действителност имат неподходящи резултати върху живота на хората.

Компанията също по този начин има за цел за обнови метода за подбиране на изявленията в началната страница, като новите логаритми към този момент ще приоритизират наличието не по броя лайкове и реакции, а по отношение на други критерии.

Макар че на този стадий измененията стартират от Австралия, е въпрос на време и останалата част от света да я последва.

От Фейсбук афишират, че въвеждането на скриването на броя лайкове и реакции е тестово и краткотрайно, като след няколко месеца, компанията ще вземе дефинитивно решение дали да остави непрестанно прикрит броя на харесванията, или да върне проявлението му още веднъж. Към момента, ситуацията в Instagram e същото, като пробата при нея ще продължи до месец април 2020 година, само че от компанията споделят, че няма изгледи да решат да върнат проявлението на броя лайкове и реакции.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР