С масово събиране и предаване на пластмасови капачки приключи поредният

...
С масово събиране и предаване на пластмасови капачки приключи поредният
Коментари Харесай

Стотици столичани се включиха в инициативата Капачки за бъдеще“

С всеобщо събиране и предаване на пластмасови капачки завърши следващият стадий от акцията за набиране на средства за нова здравна инсталация. Досега за по-малко от две години са закупени 12 кувьоза за общински лечебни заведения.


Целта на уредниците е до края на годината да няма остарял кувьоз, създаден преди 2000 година в здравните заведения и в дребните градове.

Стотици столичани се стекоха на площад " Княз Александър I " в София, с цел да предадат своите капачки.

Организаторите чакат единствено от днешния ден да съберат към 90 тона, а общо за страната близо 140. След като предадете капачките си, те се събират в огромни найлонови чували, които се натоварват в камионите и оттова отиват за преработване.
Лазар Радков, съорганизатор на акцията: Когато човек си е платил сметките, може да си покрие яденето, тока, топлото, да отиде на някаква почивчица, оттова нататък единственото, което му остава, е да направи нещо свястно, да усъвършенства най-малко мъничко средата към себе си.
Организаторите не отхвърлят опцията през идната акция да се събират освен капачки, само че и други пластмасови произведения.

 Провежда се обичайна акция на Провежда се обичайна акция на "Капачки за бъдеще "
В цялата страна се организира акция за събиране на капачки, а с парите от тях се купува здравна инсталация. Досега са закупени 12 кувьоза за общински...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР