С маски против морбили влязоха в районния съд в Асеновград

...
С маски против морбили влязоха в районния съд в Асеновград
Коментари Харесай

Седем адвокати защитават биячите на гребците в Асеновград

С маски срещу морбили влязоха в районния съд в Асеновград деветимата роми, упрекнати за побоя над трениращи гребане деца. Съдията от Районен съд - Асеновград Иван Шейтанов отсрочи два пъти началото на делото за мярката за неотклонение на обвинените. 
Адвокатът на трима от тях Красимир Елдъров съобщи, че има пропуски в документите по следствието, като посочи, че страниците по приложените материали не са номерирани и няма списък. Според него неналичието на номерация допуска, че може " да има пропуснат някакъв документ ".

Още един юрист от общо 7-те бранители поддържа Елдъров, като добави, че няма приложени и документи за здравно освидетелстване на тези от арестуваните, които са потърпевши при побоя, за разлика от пострадалите. Към митинга на отбраната се добави и обстоятелството, че в документите липсвал фотоалбум на разпознаването.

Представителят на Районна прокуратура Асеновград сподели, че обвиняването не е длъжно да внесе в съда по дело за мярка за неотклонение цялостния размер на материалите, като посочи, че досъдебното произвеждане продължава.

Съдия Иван Шейтанов разпореди материалите по делото да бъдат номерирани от секретаря на съда без да се прави списък.

Като обвинени за побоя над децата, състезатели по кану-каяк и техните треньори и родители станал на 26 юни, са привлечени ромите Емрал Рамадан, Костадин Мечев, Абдраман Абдраманов, Стефан Димитров, Исмет Лютви, Яшар Салин, Ангел Михайлов, Васил Иванов и Славчо Михайлов, всички с адресна регистрация в Асеновград.

В залата бяха позволени по един непосредствен на всеки от тях. Един от деветимата упрекнати за побоя над трениращи кану-каяк деца, треньори и родители в Асеновград преди броени дни - Стефан Димитров, е обвиняем и по делото за коренен ислям в Пазарджик.

Това стана ясно в съда, където през днешния ден се гледат ограниченията за неотклонение на задържаните, съобщи Българска национална телевизия. Обвиняемите влязоха в съда с маски на лицата, тъй като в ареста имало морбили. Те не разясниха нищо на влизане, не споделиха дали съжаляват за стореното.

Засиленото полицейско наличие в Асеновград продължава със чиновници на полицията и жандармерията. На всички изходи на Асеновград има полицейски патрул, чиновници на реда са на всички места из града и най-много в ромската махала.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР