С маси без покривки, дамаска, подлежаща на дезинфекция, почистване на

...
С маси без покривки, дамаска, подлежаща на дезинфекция, почистване на
Коментари Харесай

Без покривки по масите в кръчмите

С маси без покривки, дамаска, подлежаща на стерилизация, разчистване на всеки 20 минути и препарат за ръце на входа отвориха и вътрешната част на заведенията в столицата. Това откри инспекция на Българската организация по сигурност на храните.

Целта е съблюдаване на противоепидемичните ограничения за недопускане на разпространяването на ковид.

Преди дни със заповед на Министерството на здравеопазването беше позволена работата на вътрешните пространства на заведенията при съблюдаване на избрани ограничения. Част от тях са свързани с разстояние сред масите и столовете в обекта, което би трябвало да е най-малко 1,5 метра, недопускане на повече от четири души на една маса, инструктаж на личния състав за работа с клиенти, носене на маски или шлемове, както и честа стерилизация на обектите, написа Монитор.бг..

По време на инспекцията инспекторите преглеждат всички хранителни артикули за това дали не са с изминал период на валидност, както и за хигиената и носенето на защитни средства от личния състав.

Откакто заведенията работят, няма огромен напор, тъй като хората към момента се опасяват да се събират, разясняват шефове.

Бистра Иванова от организацията по храните разяснява, че от отварянето на заведенията се вършат инспекции и за съблюдаване на противоепидемичните ограничения, само че към този момент няма фрапиращи нарушавания. Получаваме сигнали от клиентите за нарушавания, като неспазване на отдалеченост, липса на дезинфектант и други, само че не са установили на място такива.

.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР