С мантрата, че на днешните извънредни парламентарни избори британците трябва

...
С мантрата, че на днешните извънредни парламентарни избори британците трябва
Коментари Харесай

Джонсън постигна драматична победа на изборите, Брекзит може да има до края на годината

С мантрата, че на днешните изключителни парламентарни избори британците би трябвало най-сетне да сложат завършек на мъчителния Брекзит и да изберат болшинство, което да изведе бързо страната от Европейски Съюз, министър председателят Борис Джонсън изведе партията си до огромна победа за консерваторите. Джеръми Корбин, от своя страна, влиза в историята като един от най-слабите лейбъристки водачи, довел партията си до тежко проваляне.

Рискът на Джонсън да свика избори по Коледа за пръв път от 1923 година насам се оправда за него. Плановете на партията му са Народното събрание да бъде призован в новия си съства доста бързо за одобрение на най-новия вид на договорката с Европейски Съюз за овакантяване на съюза. Последният контрактуван период е 31 януари 2020 година, само че Джонсън желае всичко да завърши до края на 2019 година

Торите ще получат 368 депутати в 650-местната долна камара на Народното събрание, главната съпротива в лицета на лейбъристите - 191, шотландските националисти - 55, а либерал-демократите - 13.

Това демонстрира прогнозата на екзит пол допитване на Ipsos Mori за трите водещи телевизионни мрежи в страната BBC, ITV и Sky, публикувано в 22 часа локално време, когато завърши изборният ден. Данните са от втора урна, сложена пред местата за гласоподаване в 144 изборни региона в Англия, Шотландия и Уелс. Десетки хиляди гласоподаватели са молени да гласоподават още един път, откакто към този момент са пуснали бюлетината си и този резултат (с две изключения - от 1992 година и 2015 г.) много тъкмо е предвиждал формалните данни.

Управляващите консерватори заявяваха преди вота, че желаят да имат "работещо болшинство " в долната камара. Миналата вечер един от министрите изясни какво значи това - преднина от 20-30 депутати над прага на болшинството от 326 места.

За пръв път на уеб страницата на BBC се разгласява и оценка за прогнозата - против всяко от депутатските места написа дали е евентуално, допустимо или към момента прекомерно нестабилно да бюде оповестена успеха на съответна партия в този регион.

Около 6:30 сутринта ще се знае и дали министър председателят Борис Джонсън е спечелил депутатско място, защото в неговия регион в Ъксбридж е задоволително 5% от гласоподавателите да минат към лейбъристите, с цел да изгуби. Последният водач на контерваторите, който персонално е бил побеждаван на избори, е Артър Балфур през 1906 година Ако Джонсън не завоюва място в Камарата на общините, се чака да подаде оставка като министър председател, само че прогнозите на YouGov преди изборите посочваха, че той не би трябвало да се тормози, че това ще се случи.

Одобрено в Лондон съглашение ще има близо 10 месеца след в началото контрактувания период, само че това не е краят, тъй като Англия е пълновръстен член на Европейски Съюз до края на 2020 година

В този интервал от едвам 11 месеца новото държавно управление би трябвало да контракти какви ще са комерсиалните връзки с останалите 27 в Европейски Съюз след тази дата.

Преходният интервал може да продължи до края на 2022 година, само че торите обещаваха по време на изборите да съкратят периода до края на 2020 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР