С малко закъснение след посещението си в Петрич и античния

...
С малко закъснение след посещението си в Петрич и античния
Коментари Харесай

Борисов откри модерно депо за отпадъците на 5 общини за 100 г. напред

С малко забавяне след визитата си в Петрич и античния град Хераклея Синтика, министър председателят Борисов дойде и за откриването на първия стадий от Регионална система за ръководство на отпадъците, която ще обслужва общините Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево. Кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов го посрещна и му изясни през какви премеждия са минали до момента в който стартират да извършват плана.

Министърът на околната среда Нено Димов и кметовете на петте общини прерязаха лентата. След това бе даден старт на втория стадий на плана за спомагателна инфраструктура към депото - апаратура за авансово отнасяне на битови боклуци и компостираща апаратура за разделно събрани биоразградими или зелени боклуци.

" Това оборудване е изключително значимо за популацията освен в Благоевград, само че и в още 4 общини. Инвестирани са 24 млн. лева от републиканския бюджет, следва да бъдат вложени още 13 млн. лева за компостираща апаратура. Това е огромен градеж на хранилище за 100 година ", сподели Борисов.

Министър Димов пък добави, че с депото край Благоевград приключва процесът на възобновяване на районните системи за ръководство на отпадъците в цялата страна, отговарящи на всички модерни правила и условия. " През 2018 година бяха затворени 113 остарели депа в България, което ни избави от заплащането на наложените наказания от Европейската комисия. Към момента остава един неуреден проблем и това е към момента неизграденото хранилище край Дупница ", добави Нено Димов. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР