С малко повече от може да поскъпне природният газ през

...
С малко повече от може да поскъпне природният газ през
Коментари Харесай

Газът може да поскъпне с повече от предвидените 3% през декември

С малко повече от може да нарастне природният газ през декември. Това предизвести изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов по време на разискването на цените в КЕВР.

Той изясни, че повода е, че прогнозата е правена преди към две седмици, а от този момент цените на тържищата са се повишили.

Павлов означи, че има доста повишаване на цените на природния газ на европейските газови пазари . По тази причина евентуално в предлагането, което " Булгаргаз " ще внесе на 1 декември, цената ще бъде малко по-висока.

" Това се дължи на новината, че немският регулатор до осъществяване на избрани условия на плановата компания. Трябва да се означи и че курсът $ - евро също бележи растеж , само че все пак цената за декември, по която " Булгаргаз " ще продава на своите клиенти, която ще предложи за одобряване, ще бъде доста по-ниска от цените на европейските газови пазари за доставка ", акцентира той.
 „ Булгаргаз “ разгласи планирана цена на природния газ за декември от 106.96 лева за мегаватчас
„ Булгаргаз “ разгласи планирана цена на природния газ за декември от 106.96 лева за мегаватчас

Не са калкулирани цените за достъп и транспорт, данък и Данък добавена стойност...

По негови думи цените на " Булгаргаз " може да са с към 35% по-ниски от тези на европейските тържища . По тази причина било значимо енергийният регулатор и виновните институции да не позволен търговците да изнесат количествата, които са закупили от " Булгаргаз " на търговете, които газовата компания е длъжна да направи по закон.

" Да не стане по този начин, че тези количества да бъдат изнесени в прилежащи пазари. Това би заплашило енергийната сигурност и физическата цялостна система. Затова е доста значимо количествата, които са закупени на тези два търга, крайната дестинация, това е наложително, да бъде българският консуматор ", безапелационен бе Павлов.

Той заяви и че част от топлофикациите и крайните доставчици не са обезпечили нужните им количества газ за есенно-зимния сезон . Въпреки това " Булгаргаз " ще подсигурява доставки и за тези сдружения, с цел да няма проблем за крайните консуматори.
 С към 3% по-скъп газ през декември чака
С към 3% по-скъп газ през декември чака " Булгаргаз "

През януари синьото гориво се продава за малко над 93 лв. за мегаватчас
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР