С малко над 3 млн. лв. от Оперативна програма „Региони

...
С малко над 3 млн. лв. от Оперативна програма „Региони
Коментари Харесай

С малко над 3 млн. лв. от Оперативна програма „Региони в растеж“ е обновена учебната сграда на Националната музикална академия

С малко над 3 млн. лева от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ е актуализирана образователната постройка на Националната музикална академия. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие Със средства от оперативната стратегия, ръководена от Министерство на регионалното развитие се обновяват още 12 университета.

„ Чрез инвестиция от малко над 3 млн. лева успяхме да реализираме изцяло възобновяване на корпус от Националната музикална академия „ Проф. Панчо Владигеров “. Това е един от най-значимите планове, свързани с възстановяване на просветителната среда, тъй като като единствена в България академията дава опция да се докоснем до музикалното творчеството “, това съобщи заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова при откриването на реновираната образователна постройка.

„ Радвам се, че дружно с Министерството на образованието и науката намерихме подобаващия метод да финансираме университетите, които основават най-значимите фрагменти, които след време ще способстват за това да демонстрираме България “, разяснява заместник-министърът.

„ В рамките на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 с запас малко над 3 милиарда лева са заделени близо 600 млн. лева за сферата на образованието, като това е един от знаковите обекти, подсети Деница Николова. Допринасяме за вложения в още 12 университета и стотици детски градини и учебни заведения на територията на страната. Надявам се, че посредством тях ще подкрепим бъдещето на страната по най-подходящия метод и ще създадем изискванията за хората, които се образоват и работят в тези институции да покажат най-хубавото и да работят в името на България “, сподели още заместител министърът.

Проф. доктор Димитър Цанев – ректор на висшето музикално учебно заведение, благодари на ръководещия орган на програмата, тъй като в никакъв случай до момента академията не е имала тези условия, които към този момент има с модерното инфраструктурно обзавеждане и съоръжение.

При обновяването на остарялата инфраструктура на образователната постройка със средствата от оперативната стратегия е инсталирана изолираност на всички външни стени, сменена е структурата на покрива, инсталирани са термопанели.

Ремонтирани и актуализирани са 56 образователни и 2 концертни зали, като са изпълнени специфични акустични ограничения, набелязани с проучване. Изпълнени са всички ограничения за пожарна сигурност и обезпечаване на досегаемост на средата. Подменена е отоплителната апаратура, обезпечени са енергоспестяващо осветяване и видеонаблюдение. Доставени са 18 пиана и модерна озвучителна техника.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР