С мълчалив протест и шествие до сградата на общината, студенти

...
С мълчалив протест и шествие до сградата на общината, студенти
Коментари Харесай

След нелепата смърт на момиче, протестиращи се срещнаха с кмета на Благоевград

С безмълвен митинг и шествие до постройката на общината, студенти и другари на 19-годишната Фатиме Колашова, която през вчерашния ден почина на пешеходна пътека в Благоевград, желаеха институциите да поемат отговорност за случая и да се вземат бързи ограничения за обезопасяване на рисковото кръгово кръстовище. Младите хора блокираха входа на постройката на Община Благоевград и желаеха среща с кмета Атанас Камбитов. Вижте във видеото повече в директното включване на нашия кореспондент Миглена Медарова от Благоевград.

Близо час продължиха диалозите сред кмета Атанас Камбитов и студентите. Заедно те разискаха най-сериозните проблеми в региона на рисковото кръстовище. Направени бяха оферти от младежите, част от които кметът Камбитов одобри и съобщи, че още през днешния ден ще бъдат осъществени инспекции и подхванати съответните дейности.

Жителите на кв. " Освобождение " са подавали сигнали за рисковото кръстовище още през 2014 година до общината, локалния парламент и Пътната полиция.
Владимир Елезов: С колата минавам от тук, видимост няма и от двете страни на кръстовището. Вчера още беше мокро откакто полицията се изнесе, два часа по-късно отново бяха на две редици паркирали колите.
Неправилно паркирани коли, изтрита или изчезнала пътна маркировка бяха единствено част от недоволствата, които получи кметът Камбитов по време на срещата си със студенти и поданици на близкия квартал.
Нормално да се опасявам за живота си, тъй като придвижването и правилникът, тук не се съблюдава. Всеки кара, както си пожелае, всеки минава с каквато скорост си пожелае.Кръгово кръстовище или да бъде затворена улицата до университета. Това са две общежития с по 400 индивида във всяко едно общежития.. 800 индивида разполагаме с две зебри. Общежитията нямаме нищо къде да пресечем. Всеки ден пресичаме всичките хора с риск за живота си.
Кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов пое ангажимент до края на деня да бъде възобновена пътната маркировка в региона на студентските общежития.
Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: Залагаме създаване на светофарна уредба. До какъв брой ще бъде удачно това към този момент е напълно различен въпрос. Полагаме релефна маркировка, от тези шумящите. Всичко това обаче са палиативни ограничения, в случай че ние не съблюдаваме разпоредбите на придвижване, приказвам всички.
Студентите са безапелационни, че ще продължат с митингите, в случай че до няколко дни не бъдат подхванати съответни дейности с резултати от виновните институции.

Протестиращите желаеха още да бъде направена инспекция на положението на тротоарите наоколо до общежитията, както и дали околните заведения за хранене са спазили условието за разстояние. Те упорстват още и за засилено полицейско наличие, до момента в който в региона не бъде построена светофарна уредба.
 19-годишно момиче почина на пешеходна пътека в Благоевград 19-годишно момиче почина на пешеходна пътека в Благоевград
19-годишно момиче почина, откакто беше блъснато от камион на пешеходна пътека в Благоевград. Инцидентът е станал тази заран към 9 часа на улицата...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР