С Македония ще работим за нулеви ставки между двете държави.

...
С Македония ще работим за нулеви ставки между двете държави.
Коментари Харесай

Борисов иска нулеви ставки между България и Македония

С Македония ще работим за нулеви ставки сред двете страни.

Това разгласи на брифинг в Министерския съвет министър председателят Бойко Борисов след среща с македонския си сътрудник Зоран Заев.

605 милионева евро е стокооборотът сред България и Македония, похвали се Борисов.

Не е свършено всичко, само че би трябвало да се направи по този начин, че да се усили приходът и да нарасне стопанската система, изиска министър-председателят.

Премиерът разяснява и към този момент отминалото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз. По думите му европредседателството остава в историята с това, че е сложена на масата тематиката за Западните Балкани.
Колкото и да не му харесва на някого, всички страни в света го научиха, похвали се министър председателят.

" Благодарение на тази тематика, когато никой не вярваше, че може да се тръгне по тази тематика. Никой не е вярвал, че единствено за една година България и Македония ще се схванат, Македония и Гърция ще се схванат ", уточни Борисов.

Премирът уточни, че договорът за добросъседство с Македония ще бъде вграден в триумфа на Македония. " По най-бързия метод ще желаеме одобрение от Европейската комисия на протокола за присъдиняване на Македония към НАТО ", увери Борисов.

България бе определена за логистичния аутосорсинг центъра на света от Световната банка, похвали се българският министър председател.

" Колкото и да не им се има вяра на някои български жители. Изведнъж с българското председателство всичко стана за шест месеца - дали е инцидентно ", обърна се премерът към Заев.

Премиерът уточни, че думите на македонския министър председател Зоран Заев са задоволително мощни, с цел да стигнат до всеки един български жител.

Борисов благодари на цялата Европейска комисия и на водачите на Европа, които не са вярвали, а и са го съветвали да не избира тематиката за Западните Балкани.

По време на брифинга пред публицисти беше подписана и " Програма за съдействие в региона на културата " сред България и Република Македония. Документът бе подписан от македонския и българския министър на културата Асаф Адеми и Боил Банов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР