С мач за трофея Къмюнити шийлд, дни преди началото на

...
С мач за трофея Къмюнити шийлд, дни преди началото на
Коментари Харесай

"Сити" и "Ливърпул" дават начало на английските футболни емоции

С мач за трофея " Къмюнити шийлд ", дни преди началото на новия сезон във Висшата лига " Манчестър сити " и " Ливърпул " ще дадат старт на британските футболни страсти. Двата огромни противника от предишния сезон се изправят в директен двубой на " Уембли ", в който да дефинират носителя на първия трофей, въпреки и без такова значение.

Надпреварата е считана за неофициална Суперкупа на Англия и изправя първенеца против носителя на ФА къп. През предишния сезон " Сити " завоюва исторически требъл с трите домашни съревнования (Висшата лига, ФА къп и Купата на Лигата), по тази причина в този момент се изправя против втория от шампионата.

Двубоят е през днешния ден от 17 часа и ще бъде излъчен директно по " Диема Спорт 2 ".

Двата тима нямат огромни промени от предишния сезон, като резервираха главните си играчи. " Гражданите " бяха по-активни на трансферния пазар и счупиха трансферния си връх, плащайки 70 милиона евро за халфа Родри от " Атлетико " (Мадрид).

Именно тематиката за прехвърлянията докара до неприсъствен спор сред мениджърите Пеп Гуардиола и Юрген Клоп. Каталунският експерт се ядоса на изказване на сътрудника си, че отборът му " харчи по 200 милиона всяко лято ".

" Това просто не е правилно. Може би те ( " Ливърпул " ) не могат да харчат пари това лято, тъй като през предишното похарчиха съществени суми. Ядосан съм, тъй като това изказване просто не е истина ", сподели Гуардиола.


© Reuters

Преди срещата " Сити " е определян за любимец, откакто завоюва трофея през предходната година, а също така ще може да разчита на повече от главните си играчи.Очаква се " Ливърпул " да бъде без Садио Мане, който игра край за Купата на Африка със Сенегал. Късно към подготовката се причислиха още Алисон и Мохамед Салах.

" Не можем да рискуваме никой състезател. Ще бъде значимо просто да забележим кой ще бъде на линия ", сподели Клоп преди срещата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР