С лозунги и викове “Искам да дишам и оставка, неколцина

...
С лозунги и викове “Искам да дишам и оставка, неколцина
Коментари Харесай

Протест „Антимаска“ в София


С лозунги и крясъци “Искам да вдишвам ” и оставка, неколцина жители излязоха на митинг пред здравното министерство тази заран, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Хората се оповестиха против новата заповед на министър проф. Костадин Ангелов за носенето на маски навън.

Жена с мегафон съобщи, че няма да си постави маска навън както на себе си, по този начин и на членовете от фамилията си. Тя сподели, че не има вяра на крадци и лъжци и им желае оставката. Според нея маската стопира притока на О2 до мозъка и това убива органите ни.

Протестиращите изгоряха и няколко маски пред постройката и споделиха, че вирусът са ръководещите. Недоволните дадоха ден на здравния министър да анулира, по техни думи, неуместната заповед.

Според Настимир Ананиев , заповедта на министъра е противозаконна и е написана за да се забранят антиправителствените митинг и, продължаващи над 100 дни.

“Маската от нищо не може да ни защищити, може да защищити здравите от болните, които обаче би трябвало да си стоят вкъщи. Да не приказваме, че са доста нездравословни, те са развъдници на микроби ”, съобщи Калина Александрова. Тя не може да си изясни за какво са се уплашили толкоз хората, само че го отдава на пропагандата от месеци и незаконното държание от страна на държавното управление, което не се интересува от психическото здраве на хората. Александрова не има вяра, че тази мярка ще понижи с 30% броя на инфектираните и сподели, ще би трябвало да се пазят здравите от болните, а не здравите от здравите.

Попитана дали не се опасява от санкцията, тя сподели, че няма причина по тази причина. “Няма какво да се тормозя аз, те да се тормозят, че лъжат хората. В момента се употребява една страшна дума – пандемия, която значи не брой на болни в дадена страна, а разпространяване на болестта в доста страни ”, разяснява тя.

Александрова попита за какво не се приказва за другите болести, от които умират доста повече хора. Тя изиска действителни решения.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР