С лозунга си Италианците на първо място и тирадите си

...
С лозунга си Италианците на първо място и тирадите си
Коментари Харесай

Матео Салвини - лидерът на италианските суверенисти е повален, но още е в играта

С лозунга си " Италианците преди всичко " и тирадите си против " незаконните ", които не стопира да повтаря в туитове и видеоматериали във Facebook, Матео Салвини, ръководителят на крайнодясната " Лига ", възнамеряваше да вземе властта в Италия, като взриви ръководещата държавна коалиция. Изглежда обаче, че той загуби.

Вчера в Сената Салвини беше упрекнат от министър-председателя Джузепе Конте в " безнаказаност " и трябваше безславно да напусне банките в залата, отредени за държавното управление, преди наперено да репликира, че " би направил безусловно същото нещо и през днешния ден ", както и на 8 август. Тогава той взриви нестабилната коалиция, основана 14 месеца по-рано с " Движение " Пет звезди " (Д5З).

Защото политикът, който преди време бе за разединение на Ломбардия от Италия, а след това стана суверенист (привърженик на по-голям суверенитет на страните в границите на Европейски Съюз - б.пр.), не е човек, който се признава за надвит.

Този отегчителен и съдбоносен 46-годишен мъж от Милано, застанал през 2013 година отпред на партия, която беше на ръба на пропастта, направи от " Лигата " (по-рано " Северна лига " ) победоносна националистическа групировка, която изпревари на изборите десния си съдружник Силвио Берлускони, преди да го изостави, с цел да образува ръководещо болшинство с антисистемното Д5З.

Син на бизнесмен, Матео Салвини е роден и израснал в столицата на Ломбардия: католическо учебно заведение, скаутско придвижване и футболни мачове в Милано, по-късно политическа интензивност, работа на места и малко учене в университет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР