С литургия в Троянския манастир днес патриарх Неофит отбеляза своя

...
С литургия в Троянския манастир днес патриарх Неофит отбеляза своя
Коментари Харесай

Патриарх Неофит на 73, откри ремонтираното Антимово крило на Троянския манастир

С литургия в Троянския манастир през днешния ден патриарх Неофит означи своя 73-ти рожден ден. Светата обител е от извънредно духовно значение за българския патриарх, защото преди повече от тридесет години там е почнал духовният му път като духовник, припомнят от Синода. Празникът на патриарха бе почетен от редица митрополити и духовници.

След литургията патриарх Неофит и митрополити – членове на Светия Синод и епископи осветиха ремонтираното главно Антимово крило на светата обител, което е най-старото.
 патриарх Неофит в Троянския манастир
„ Построено е през 1835 година В него са отсядали най-високите посетители на Троянския манастир, измежду които българските царе Фердинанд и Борис, патриарси и митрополити ”, сподели в словото си след освещаването игуменът на манастира Величкият свещеник Сионий.
 патриарх Неофит в Троянския манастир
Още предходната седмица във връзка рождения ден на патриарха от Светия Синод оповестиха, че Патриарх Неофит прикани всички, които желаят да изразят уважението си към него, да вземат участие в дарителската акция за набирането на средства за пазаруването на апарата ROTEM SIGMA за болничното заведение " Шейново ", който е витално нужен за диагностицирането на кръвозагуба при пациенти с тежки затруднения. Средствата могат да бъдат превеждани по сметка на Софийската митрополия ( )
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР