С лихвените проценти, значително по-високи от началото на тази година,

...
С лихвените проценти, значително по-високи от началото на тази година,
Коментари Харесай

Колко прави компактдиск за $1000 за една година?

С лихвените проценти, доста по-високи от началото на тази година, може да наподобява, че сега няма доста преференциални финансови варианти. И като цяло ги няма - макар че към момента има някои, които си коства да бъдат проучени.

Поради средата с високи лихвени проценти, спестяващите могат да си обезпечат облаги с високодоходни спестявания и сметките за депозитни документи (CD), да вземем за пример, са обилни. Редовните спестовни сметки идват със междинен лихвен % от единствено 0,46% сега – само че процентите по някои от най-доходоносните сметки с висока рентабилност и CD сметки са неведнъж по-високи.

С това схващане е потребно да знаете тъкмо какъв брой спестяващи могат да изкарат с компактдиск при днешните най-високи цени. Започнете, като проучите вариантите за акаунта си в CD тук, с цел да видите какъв брой бихте могли да печелите в този момент.

Колко прави CD от $1000 за една година?

За разлика както от елементарните, по този начин и от високодоходните спестовни сметки, които разрешават на потребителите да подават и теглят от сметките си, както пожелаят, с цел да получите цялостната рента по CD, ще би трябвало да оставите парите си недокоснати за цялостния период на CD или времетраене. Но с високите лихви за краткосрочни CD-та (12 месеца или по-малко) сега, тласъкът да пожънете огромни облаги би трябвало да компенсира изкушението да изтеглите парите си по-рано (плюс това ще бъдете глобени за това).

С всичко казано, ето какъв брой ще направи компактдиск за $1000 за една година въз основа на четири вероятни сюжета за лихвен %:

При 6,00%: $60 (за общо $1060 след една година )При 5,75%: $57,50 (за общо $1057,50 след една година) При 5,50%: $55 (за общо $1055 след една година)

Очевидно, колкото повече депозирате в един от тези високодоходни компактдискове, толкоз повече ще извършите за една година. Вижте по какъв начин тези цифри се усилват, когато вместо това депозирате $2500:

При 6,00%: $150 (за общо $2650 след една година) При 5,75%: $143,75 (за общо $2643,75 след една година) При 5,50%: $137,50 (за общо $2637,50 след една година)

И ето какво бихте създали с $5000 депозит:

При 6,00%: $300 (за общо $5300 след една година) При 5,75%: $287,50 (за общо $5 287,50 след една година) При 5,50%: $275,00 (за общо $5 275 след една година)

Намалете числата и вижте какъв брой можете да извършите с компактдиск тук в този момент.

Други съображения

По-високият лихвен % не е единствената изгода от отварянето на CD в този момент, даже и да е най-очевидната. Компактдисковете също са безвредни, защото са застраховани от FDIC до $250 000 на сметка, на кредитна институция. Въпреки че е малко евентуално да депозирате толкоз доста в компактдиск, това може да обезпечи известно успокоение, изключително след поредицата от банкови банкрути по-рано тази година.

Поради метода, по който са структурирани обаче, Компактдисковете също могат да бъдат благонадежден метод за предотвратяване от това, което другояче би било импулсивно извършване на покупки от ваша страна. Със солидна наказателна клауза от другата страна на всяко изтегляне, компактдискът може също по този начин да отбрани против безконечен цикъл от депозити и тегления, позволявайки на средствата ви да порастват необезпокоявани с тази по-висока скорост.

Долната линия

Колкото повече депозирате в CD, толкоз повече ще спечелите. Но с днешните цени на CD-та, които са най-високи от години, не е нужно да депозирате доста, с цел да извършите забележителна възвръщаемост. Дори депозит от $1000 може да ви завоюва доста повече пари, в сравнение с бихте получили с елементарна спестовна сметка. И в случай че депозирате повече — или в случай че пазарувате за най-високите проценти — евентуално можете да спечелите даже повече. В стопанска система, в която по-високите лихвени проценти оставят американците с малко привлекателни благоприятни условия, CD е една от по-добрите други възможности. Просто не губете своя прозорец от благоприятни условия. Започнете с едногодишен компактдиск тук в този момент.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР