С лекция за великите дела на Св. Йоан Кръстител открива

...
С лекция за великите дела на Св. Йоан Кръстител открива
Коментари Харесай

Бургаски историк разказва за делото на Св. Йоан Кръстител

С лекция за великите каузи на Св. Йоан Кръстител открива новия учебен сезон Етнографският музей в Бургас.
Беседата е на тематика „ Св. Йоан Кръстител - гласът на викащият в пустинята “. Иванка Делева, която е основен организатор на Историческата експозиция към РИМ Бургас и експерт по история на православното християнство, ще запознае присъстващите с житието на предтечата.
" На строгото самоограничение на свети Йоан Кръстител подражавали най-великите християнски подвижници, а доблестната му гибел вдъхновявала всички мъченици през време на гоненията против християнската религия. Много хора се събирали, с цел да слушат думите на светеца, а и през днешния ден обликът и личността му ни предизвикат. “ Така презентира тематиката историкът Иванка Делева. Не инцидентно, в житието на Св. Йоан, се акцентира, че Иисус Христос е този, който желал да бъде кръстен от него в река Йордан .
От тази година, беседите ще се организират на ново място, в залата за презентации на Етнографския музей. Тя се намира на улица „ Славянска” 69. На 26 януари от 11:30, всеки който желае да научи още за християнството, може да участва на лекцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР