С лекоатлетическа щафета и футболен турнир за деца от детските

...
С лекоатлетическа щафета и футболен турнир за деца от детските
Коментари Харесай

Мездра отбеляза Деня на българския спорт

С лекоатлетическа щафета и футболен шампионат за деца от детските градини в Мездра бе маркиран Деня на българския спорт.
В смесената щафета най-бързи се оказаха малчуганите от ДГ „ Мир “, следвани от ДГ „ Детелина “ и ДГ „ Слънчице “. Четвърти останаха децата от ДГ „ Роза “.
Всички участници получиха медали, грамоти и купи, връчени от кмета инж. Генади Събков.
Предвиденият за понеделник футболен шампионат за деца от детските градини бе отсрочен заради неприятните метеорологични условия и ще се организира в сряда.
Денят на българския спорт - 17 май е професионалният празник на работещите в областта на спорта. На тази дата преди 125 години в София идват първите учители по физическо образование от Швейцария, по покана на държавното управление, за – да развиват телесното образование измежду популацията. Тяхната задача е да положат основите на физическото образование и спорта в страната ни след Освобождението. За първи път в България швейцарците внасят футболни топки и разнообразни уреди за гимнастика. Те основават и емблематичната гимнастическа организация "Юнак ", прототип на актуалните спорти клубове.
Благодарение на техните старания, България е измежду участниците в първите модерни олимпийски игри, които се организират в Атина през 1896 година
Денят на българския спорт се чества публично след Решение 581 на Министерски съвет от 4 август 2006 година. Всяка година на празника се провеждат разнообразни спортни мероприятия в цялата страна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР