С лед като по-рано през деня лидерът на „Има такъв

...
С лед като по-рано през деня лидерът на „Има такъв
Коментари Харесай

Реакции след решението на Слави Трифонов да оттегли номинацията на Николай Василев

С лед като по-рано денем водачът на „ ИТН “ Слави Трифонов разгласи, че отдръпва номинацията на Николай Василев за министър председател, препоръчан преди дни дружно с проектокабинет, последваха реакции от другите партии.

В позиция от ГЕРБ показват:

„ Колкото съществено и отговорно беше показано това държавно управление, толкоз отговорно и съществено беше и прибрано. Това е първото държавно управление в историята, което подаде оставка, преди да е определено ".

От „ Демократична България”

обявиха, че е прекомерно рано да дадат дефинитивно умозаключение дали бих подкрепили „ Има подобен народ”, а от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи отхвърлиха коментар.

„ Аз не съм сигурен, че виждам поврат .

Това е синдромът Борисов – каквото и да направиш, някой различен ти е виновен”, счита Николай Хаджигенов, съобщи.

Председателят на обединението "Изправи се! Мутри вън! "

Мая Манолова разгласи, че приветства решението на Трифонов. Според нея това е стъпка в вярната посока.

"Браво на Слави и "Има подобен народ "! Приветстваме решението на Слави Трифонов да предложи различен състав на кабинет. Това е стъпка в вярната посока към реализиране на консенсус на партиите на смяната за общи дейности. Борисов да не бърза да потрива предостатъчно ръце ". Това написа във Facebook ръководителят на обединението "Изправи се! Мутри вън! " Мая Манолова.

"Усилията за устойчива смяна на модела изискват точно намирането на единодушие, бистрота и гаранции за промени. Това са повишение на приходите, преизчислявяне на пенсиите, незабавна поддръжка на дребните и междинни компании след пандемията, помощ за хората с увреждания, децата и фамилиите, правосъдна промяна и проверка на ръководството на Борисов ", показва Манолова.

"Сигурна съм, че подготвени за такива решителни промени хора Има Такъв Народ може да уточни до дни в един мощен тим. Прозрачно. С дневен ред какъвто хората чакат. И с личен състав допустим за необятната общност ", разяснява тя. И отбелязва, че през днешния ден не е бил добър ден за Борисов.

Ситуацията разяснява и социологът Първан Симеонов в студиото на NOVA. В изявление от преди няколко дни той съобщи, че Слави Трифонов се самоубива политически с оферти от нея кабинет.

Трифонов е осъзнал грешката си и пробва да я поправи. Сега се отваря врата за договаряния и намиране на общ път за партиите на митинг. Това е положително решение. Сега проетокабинетът става по-възможен”, счита той.

Симеонов дефинира като неточност неналичието на разговор с останалите политически партии.

„ Ситуацията е такава, че народът не е дал отговорността единствено на една партия. Поръчката е за смяна през няколко партии, които назоваваме партии на митинга. Логично бе да се потърсят мостове сред тях. Разбира се, беше занимателно за гледане да се види по какъв начин едната партия ревнува, а друга се ядосва. Това са естествени неща. В политиката има и неточности, само че част от изкуството да бъдеш политик е да си еластичен и да си признаваш грешките”, уточни социологът.

Според него ще бъде открита някаква среда сред трите партии на митинга.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР