С лечебна цел се използват всички части от обикновената коприва,

...
С лечебна цел се използват всички части от обикновената коприва,
Коментари Харесай

Магическата женска билка - копривата

С лечебна цел се употребяват всички елементи от елементарната коприва, която има пречистващо и тонизиращо деяние, също е потребна и за диабетиците, защото понижава кръвната захар.

 Чаят от коприва лекува, само че КАКВО? Чаят от коприва лекува, само че КАКВО?
Копривата е едно от най-полезните растения, с които майката природа ни е дарила. Ако желаете да се лишите от непотребните килограми, да под...

Копривата е ефикасно лечебно средство и при болки в черния дроб, жлъчката, далака. Как се употребява:

Тинктура – Нарязани на ситно две шепи от корена на билката се оставят да престоят две седмици в половин литър ракия. От прецедената примес се пие по една лъжица 3-4 пъти на ден.

Сок – Получава се като копривата се смила и получената каша се смесва с вода, преди да се пие. Приема се по 2-3 пъти дневно при анемия, защото копривата подкрепя кръвообразуването и доставя организма с нужните му минерали и витамини. Лечението със сок от коприва има и диуретично деяние и оказва помощ при бъбречни инфекции. Листата на копривата работят и кръвоспиращо при изобилна менструация, вътрешни кръвоизливи, външни рани.

Запарката от коприва оказва помощ при косопад, пърхот, форсира растежа на косата. За задачата косата се изплаква със запарката 2-3 пъти седмично.

От бялата и жълтата коприва с лечебна цел се употребяват цветовете, които имат пречистващо и диуретично деяние. Как се употребяват:
 Оцет от КОПРИВА – ЧУДОТО, което лекува десетки неразположения Оцет от КОПРИВА – ЧУДОТО, което лекува десетки неразположения
Още от край време копривата се е употребила освен като храна, само че и като лекарство. И през днешния ден не са малко специалистите, препоръчващи лекуване...

Една лъжица от цветовете се попарват с гореща вода. Пият се по две чаши дневно при генитални инфекции, менструални нарушавания, бодърствуване и раздразнителност. От гаргара със отвара се повлияват добре респираторни болести (кашлица, болки в гърлото и прочие). Запарката от бяла коприва има и стягащо деяние и е подобаваща за лекуване на диария.

Тинктура – Две шепи коприва се накисват в половин литър ракия и престояват две седмици. От прецедената примес се пият по 10 капки дневно. Тинктурата от бяла коприва има удобно деяние за усмиряване на нервните пристъпи при менопауза.

Баните със отвара от бяла коприва работят успокояващо при генитални инфекции, при щедро бяло течение и така нататък При гинекологични проблеми може да комбинирате баните с пиенето 2-3 пъти дневно и отвара от бяла коприва.

Компрес – Попарват се цветове от бяла коприва в малко количество вода до приемането на каша, която се постанова върху проблематичните зони (екземи, ишиас, разширени вени).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР