С Ламбо сафари започва официалната програма за 80-ата годишнина на

...
С Ламбо сафари започва официалната програма за 80-ата годишнина на
Коментари Харесай

Ламбо сафари - емблематични разходки в София в памет на Стефан Данаилов

С " Ламбо сафари " стартира формалната стратегия за 80-ата годишнина на незабравимия Стефан Данаилов.
За първи път у нас се прави сходно нещо за български актьор, а точно разходки из емблематични за Ламбо места в столицата и разкази освен за неговия живот, само че и за архитектурата и историята на постройките и улиците. Националната акция стартира през днешния ден, а идващите обиколки са идващите два вторника с начален час 18 ч.

Пътуване из живота на Мастера.

Ана Пападопулу, актриса: Той беше Стефан Данаилов, един извънредно широкоскроен човек.

С начална точка Народният спектакъл - креативният дом на Стефан Данаилов.

Силвия Лулчева, актриса: Той доста държеше на вашето мнение. На това да ви остане вечно обичан, паметен, неосъществим.

А всякога в ролята на гид ще влизат негови студенти.

Росица Обрешкова, племенница на Стефан Данаилов: Да опознаят Стефан Данаилов какъв човек е бил, какъв актьор, тъй като това съгласно мен е наше национално благосъстояние и би трябвало да го пазим.

Изключителен човек, любим на всички, наличен за всички. Той вървеше по улиците, всички го поздравяваха и той поздравяваше всички, добавя Ана Пападопулу, актриса.

Дарин Ангелов, артист: Да даряваме тази любов и тая обич, без значение дали е сред хората, дали е към специалността, просто да можеш да обичаш без да очакваш в подмяна същото - е това са нещата, най-важните уроци, които успяхме да наследим от него.

И по време на разходките през НАТФИЗ, градинката " Кристал " и Докторската градина ще описват освен за уроците, само че и истории, несподеляни до момента.

Най-големите дупки в лодката идват от това, че ни липсват духовни водачи, тъй като в края на краищата, тези хора, които срещаме, те се отразяват върху нас, те ни образуват и ние продължаваме пътя си, споделя Силвия Лулчева, актриса.

Финалът на пътуването из живота на Мастера се поставя пред Българска национална телевизия. Където е и първият му кастинг в живота - за ролята на Веско във кино лентата " Следите остават ".

А с човещината и с голямото си сърце Стефан Данаилов остави диря у всеки - и у близки, и у напълно непознати. Защото хора като него остават във времето и живеят постоянно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР