С кьопоолу, катък, агнешки бут и овче сирене нагости президентшата

...
С кьопоолу, катък, агнешки бут и овче сирене нагости президентшата
Коментари Харесай

El Balcon Del Mundo тръби: Бриджит Макрон си облиза пръстите от нечувани деликатеси в България

С кьопоолу, катък, агнешки бут и овче сирене нагости президентшата Десислава Радева гостенката си от Париж – първата дама на Франция Брижит Макрон. Преди това тя й провежда малко преставление с национални танци. Двете дами имаха независима стратегия по българското крайбрежие до момента в който съпрузите им обсъждаха значимите на Европа въпроси в двореца " Евксиноград " край Варна. Брижит и Десислава първо разгледаха Ботаническата градина в Балчик, а по-късно похапнаха в El Balcon Del Mundo в Kaliakria Resort. За височайшата аудиенция оповестиха от самото заведение.

" Първата дама на Франция показа, че този обяд е един от най-светлите й моменти от всички визити в чужбина ", описаха още от заведението.

Главният готвач Ивайло Петров изясни, че е заложил на композиция от усети, комбиниращи обичайни за България храни и деликатността на френската кухня.

" В това, че посрещаме брачната половинка точно на френския президент, има нещо доста повече – тъй като Франция е кухня, Франция е Мишлен, Франция е Шампан, Франция е коняк, Франция е Кот д’Азюр, Франция е Кот Прованс и на този декор ние ще бъдем тези, които би трябвало да показват България, а и нашия ресторант " – сподели и мениджърът на ресторанта Румен Кръстев.

А ето и цялото меню на Брижит Макрон и Десислава Радева:

Разядки
Лютеница, Кьопоолу, Млечна салата, Катък с чушки

Предястие
Овче сирене в пергамент, шарени домати и печени чушки от региона на Каварна

Основно ядене
Бавно печен агнешки бут, зелена салата

Десерт
Малини и къпини върху канапе от кисело мляко в шоколадова чаша

Вино:
Orbelus Orelec – Organic Wine
Dragomir Розе Сепаж
Borovitza Гъмза

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР