С кворум от 227 народни представители започна извънредното заседание на

...
С кворум от 227 народни представители започна извънредното заседание на
Коментари Харесай

Бъдещото правителство на България: Народното събрание гласува кабинета „Петков“

С кворум от 227 народни представители стартира изключителното съвещание на Народното събрание , в което би трябвало да бъде определен постоянен кабинет.

В дневния ред са включени три точки - избиране на министър-председател, приемане на конструкция на Министерския съвет и избиране на Министерски съвет. 

До правенето на предложение за постоянно държавно управление се стигна след поредност от договаряния и след сключване на съдружно съглашение сред партиите “Продължаваме смяната ”, Българска социалистическа партия, “Има подобен народ ” и “Демократична България ”.

Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова участват на изключителното заседание на Народното събрание. Там са основният прокурор Иван Гешев и представителите на служебния кабинет.

От 14:00 ч. Радев ще одобри на „ Дондуков “ 2 представителите на служебното държавно управление, което бе назначено с негов декрет на 16 септември 2021 година А час по-късно в Министерския съвет ще се организира и церемонията по последователност в изпълнителната власт. 

Очаквайте още детайлности!

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР