С куп награди се върна театралната школа към Младежкия център

...
С куп награди се върна театралната школа към Младежкия център
Коментари Харесай

Млади театрали обраха първите места на фестивал



С куп награди се върна театралната школа към Младежкия център в Хасково от детско- юношеския фестивал “Приказка за теб ”. Той се организира в морската столица за 19-и път.

Първа премия завоюваха актьорите за пиесата на Лорка „ Домът на Бернарда Алба ”. Бившата възпитаничката на ръководителя Румяна Георгиева Калина Вълчева пък завоюва премията за женска роля, откакто изигра Адела в постановката. Също по този начин и за героинята Елена в “Топлината през ноември ”.

Тя бе една от дългогодишните гении на школата, до момента в който приключи учебно заведение в Хасково. Сега следва в софийския университет “Културология ”.

Младите артисти имат още две първи места за камерна пиеса “Топлината през ноември ” и за етюдна пантомина “Хепиленд ” като тя бе отличена и за авторски театър.

Възпитаниците на Георгиева се подредиха на първите места и самостоятелно. Калина Спасова, Надежда Стоянова и Тони Тотов взеха първи награди. С втори се окичиха Дария Боева, Наталия Виделова, Александър Гочев и Анна -Мария Делииванова.

Специална премия за високи художествени достижения в театралното изкуство завоюва Румяна Георгиева.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР