С куп мероприятия беше отбелязана 100-годишнината от основаването на футбола

...
С куп мероприятия беше отбелязана 100-годишнината от основаването на футбола
Коментари Харесай

Отбелязахме 100 години футбол в Пазарджик

С куп мероприятия беше маркирана 100-годишнината от основаването на футбола в Пазарджик.

Най-напред ветераните на Хебър и Левски си дадоха среща на стадион „ Георги Бенковски ”. Гостите дойдоха с доста от звездите си, радвали „ сините ” почитатели през първата декада от новия век. За левскарите се пуснаха митове като Георги Иванов-Гонзо, Даниел Боримиров, Сашо Александров-Кривия, Христо Йовов, Дончо Донев и други Божидар Искренов също дойде за мача, само че реши да не се съблича и седна до тогавашния си съотборник в Левски и националния тим Васил Драголов. За столичани се пуснаха още нашите съграждани Веселин Минев и Владимир Гаджев.

Селекцията на Хебър - ветерани беше в цялостен състав като за шоу. В мача за пазарджиклии играха още Йордан Минев, Александър Тунчев и Славчо Тошев.

По-подвижните футболисти на Хебър дръпнаха с 5:1 против Левски.

Точен за пазарджиклии на два пъти беше Красимир Василев, а по един път се разписаха Владо Данов, Стоил Фърцов и Спас Гигов.

В края на мача нашите направиха поклон към гостите и с цел да е цялостно шоуто, позволиха великодушно равнене за крайното 5:5.

За Левски две попадения вкара Веселин Минев, а по един път името си измежду голмайсторите записаха Георги Иванов, Христо Йовов и Дончо Донев.

По-късно тържествата продължиха директно преди началото на мача Хебър - Сливнишки воин.

Деца от школата на клуба направиха самобитен шпалир за футболистите от двата тима, след което пуснаха към небето стотици балони, цялостни с хелий.

В този миг шефът на ЗС на БФС Валентин Чакъров връчи на президента на Хебър Найден Шопов купата за второ място през спортната 2017-2018 година Тя беше съпроводена и с плакет по случай 100-годишния празник на клуба.

На почивката сред двете полувремена пък имаше игра с публиката. Футболисти на Хебър изритаха няколко топки в публиката по трибуните, а почитателите, които ги хванаха, трябваше да слязат на терена и от централния кръг да опитат да вкарат гол. Успелите получаваха за премия клубни продукти - шалове и фланелки с логото на Хебър.

След края на срещата на представителния отбор на Хебър със Сливнишки воин пък се състоя и церемонията за награждаване на заслужили ветерани и деятели във връзка със 100-годишнината на футбола в Пазарджик.

Поклон пред ветераните, написали вековната история на футбола в града ни! Поклон и пред настоящия отбор! Ръководство, треньори и футболисти направиха тим и колектив, а подобен не се прави елементарно, съобщи в приветствието си кметът на Пазарджик Тодор Попов. Хебър рано или късно ще влезе в „ Б ” група. На мен ми се желае да е по-скоро, сподели още градоначалникът.

Тодор Попов получи от ръководителя на ЗС на БФС Валентин Чакъров специфичен плакет за принос към футбола в Пазарджик.

За една година тук се случиха колосални неща по базата, а Хебър има и добър тим с високи цели. Пожелавам ви допустимо най-бързо да се върнете в професионалния футбол, тъй като го заслужавате, съобщи от своя страна шефът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков.

В приветствието си във връзка 100-годишнината президентът на Хебър Найден Шопов благодари на Община Пазарджик за огромните грижи, които поставя за тима, и също изрази вяра, че пазарджишкият отбор ще се върне в професионалния футбол напълно скоро.

По-късно от името на БФС с юбилейни значки във връзка на 100-годишнината на Хебър и футбола в Пазарджик бяха отличени 13 ветерани - някогашни футболисти и треньори на клуба.

От името на Общината грамоти и клубни юбилейни значки пък получиха близо 200 някогашни футболисти, треньори и деятели на Хебър и предшествениците му.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР