С кулинаротерапия привличат интереса към учебния процес на децата от

...
С кулинаротерапия привличат интереса към учебния процес на децата от
Коментари Харесай

С кулинаротерапия интегрират деца в риск в Русе

С кулинаротерапия притеглят интереса към образователния развой на децата от уязвимите групи. 87 възпитаници от четири съществени учебни заведения в Русе ще научат за правилата на здравословното хранене, за типовете и произхода на разнообразни храни и по какъв начин да ги комбинират, с цел да подготвят вкусни и лесни предписания.

Повече по тематиката вижте в репортажа на Андрей Кючуков и оператора Светослав Шаламанов.

Русе

Освен в учебно заведение, занятията по кулинаротерапия ще се организират и в особено оборудвана кухня в центъра на Русе.
Мариана Минева, кулинаротерапевт: Нашата концепция беше да изпълним тази кухня и да пробираме тази кулинаротерапия, като терапия за деца от другите обществени групи – деца с поведенчески проблеми, от етнически генезис, деца от обществено слаби фамилии.Мариела Личева, шеф дирекция " Здравни и обществени действия " в Община Русе: Чрез кулинаротерапията в действителност ги научават на дисциплинираност, на сетивност, на творчество... Това е един в действителност от методите децата да посещават учебно заведение, тъй като да се занимават и с забавни за тях извънкласни форми.
Някои от децата даже се замислят занапред и за професионалната си ориентировка, като 9-годишният Боян да вземем за пример.
Боян Иванов: Много добре се усещам, когато аз сготвям нещо.
Още на първите си занимания, децата към този момент се научиха по какъв начин да подредят празнично масата, както и да подготвят вкусни сандвичи и плодови салати. Но занапред им следва да усвояват още готварски технологии в другарска атмосфера.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР