С края на изолацията и с настъпване на топлото време

...
С края на изолацията и с настъпване на топлото време
Коментари Харесай

Джузепе Конте разтревожен от връщането на италианците по заведенията

С края на изолацията и с настъпване на топлото време италианците се връщат към традицията за пиво сред другари на терасите на заведенията. Това обаче поражда безпокойствие у управляващите, че разпространяването на ковид може още веднъж да тръгне нагоре, съобщи Франс прес.

"Сега не е време за празник или за веселие ", предизвести италианският министър председател Джузепе Конте. "През актуалната фаза е повече от по всяко време било нужно да се съблюдават дистанциите за сигурност, да се носят маски, когато това се постанова ", акцентира Конте през вчерашния ден пред локални медии. Той повтори същото предизвестие и през днешния ден пред членовете на италианския Сенат.

Италия стартира поетапно излизане от изолацията на 4 май, а на 18 май отвориха порти магазините, питейните заведения, кафенетата и заведенията за хранене. Оттогава в цялата страна, от Торино до Палермо доста младежи и празнуващи превзеха с чаша в ръка сенчестите тераси на заведенията и площадите към фонтаните. Местни медии разгласяват непрекъснато фрагменти в обществените мрежи на тези нощни празнични събирания. "Настъпи фаза 2 на излизането от изолираност, нощният живот се възобнови, тълпи младежи без маски по време на аперитива ", написа през днешния ден италианският в. "Република ".

В Падуа, в региона Венето, фотоси на десетки младежи, застанали един до различен и вдигащи наздравици без хирургически маски провокираха даже гнева на регионалния шеф Лука Дзая. "След 10 дни рискуваме в действителност темпото на болестта да тръгне нагоре. И в случай че това се случи, ще затворя всички питейни заведения, заведения за хранене и плажове и ще би трябвало още веднъж да се изолираме ", акцентира той и прикани хората да заобикалят събиранията на едно място и да носят маски най-малко до 2 юни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР