С края на годината и бързото наближаване на десетилетието стратезите

...
С края на годината и бързото наближаване на десетилетието стратезите
Коментари Харесай

Какво очакват експертите за щатските пазари през 2020 година?

С края на годината и бързото приближаване на десетилетието стратезите на Уолстрийт започнаха да показват своите упования за това къде ще затвори борсата през идната година. И по-специално - щатският показател S&P 500. Защо това е значимо? Защото показателят се дефинира, като " барометър " на международните финансови пазари, откакто способства за над 50% от международната пазарна капитализация.

Следващата година няма да мине без политически и стопански трудности и закани, когато ще забележим събития, като президентските избори в Съединени американски щати, както и най-вероятно няколко етапи на търговски съглашения сред Съединени американски щати и Китай.

Пазарните експерти на Уолстрийт показват своите хрумвания по какъв начин тези и други катализатори е допустимо да оформят пазарите на акции през 2020 година Очакванията им стават действителност в миг, когато щатските показатели " флиртуват " с исторически най-високите си равнища реализирани в края на ноември.

Ето обобщение на това, което някои от най-хубавите стратези на Уолстрийт поучават клиентите си за идната година, обновено с появяването на нови гледни точки за 2020 година

Goldman Sachs (Цел: 3 400; EPS: $174): Резултатите от изборите през 2020 година са риск за акциите

Президентските избори в Съединени американски щати през 2020 година съставлява риск за спад на акциите, съгласно Goldman Sachs. В ревизирана вероятност за фондовия пазар, стратегът на Goldman Sachs Дейвид Костин намали упованията си за облага на на акция за S&P 500 фирмите до 174 $, от 177 $ по-рано. И до момента в който Костин продължава да поддържа прогнозата си за показателя - при равнища от 3 400 пункта през идната година, той означи, че политическите фактори могат да попречат на акциите да се повишат до това равнище.

" Устойчивият цикъл на облага и продължаващата икономическа агресия ще вдигнат показателя S&P 500 с 5% до 3,250 при започване на 2020 година ", счита Костин. " Въпреки това възходящата политическа и икономическа неустановеност, е допустимо да задържат показателя в този обсег през по-голямата част на годината ".

Резултатът от изборите през 2020 година остава главен източник на неустановеност - и освен за това кой седи в Белия дом, само че и кой ще управлява Конгреса, счита още специалистът от GS.

" В Съединените щати възвръщаемостта на капитала по време на интервали на разграничено федерално държавно управление нормално надвишава възвръщаемостта, реализирана, когато една политическа партия управлява Белия дом, Сената и Камарата на представителите ", сподели Костин. " От 1928 година, като се изключи рецесиите, когато федералното държавно управление беше следено от една партия, 12-месечната рентабилност на S&P 500 възлизаше на 9%. "

За разлика от тези интервали, междинният годишен приход при разграничено ръководство е 12%, напомни Костин.

" През идващите 11 месеца изместването на изборните вероятности на претендентите ще се отрази на пазарите за прогнозиране в действително време и резултатите в бранша и акциите ", добави той. " През идващите два месеца успеваемостта на S&P 500 ще зависи от действителния резултат от изборите. "

Обединено ръководство би улеснило по-лесното прекосяване на политиката, оповестена от някои ранни претенденти, в това число препоръчано подчинение от понижението на корпоративния налог от 2017 година Goldman Sachs пресметна, че всяка смяна на процентната точка в ефикасната ставка на корпоративния налог ще се докара до към 1% смяна в облагата на фирмите от S&P 500.

" Единно федерално държавно управление след избори може да подтикне вложителите да одобряват, че намаляването на налозите е обърнато и да докара до по-ниски прогнози за облагите на фирмите от S&P 500 до 162 $, което да се преведе до равнища от 2 600 пункта, при съответствие цена-печалба от 16 ", сподели още Костин.

Въпреки това актуалните пазари за прогнозиране допускат, че най-вероятният резултат от изборите през 2020 година е разграничено ръководство.

В този сюжет " Изясняването на политиката ще разшири P/E кратното до 18.6x и ще изведе показателя до 3400 до края на 2020 година ", сподели Костин.

BMO Capital Markets (Целева стойност: 3400; EPS Щатски долар 176) - " Изключителният бичи пазар " към момента има непрекъсната мощ

" Мнозина считат, че пика на хип-хопа от 90-те години на предишния век е 1995 до 1997 година, епоха, която оказа помощ за определянето на известната музика и просвета за години напред ", написа в записка основният капиталов пълководец на БМО - Браян Белски. " Вярваме, че същото може да се каже значително и за пазарите на акции. "

А точно, че Федералният запас е ориентиран към понижаване на лихвените проценти, по сходство на на 1995 година А ниските лихвени проценти, постоянния напредък и високото качество на американските акции може да докара до опазване на бичия пазар, съгласно Белски.

Както Белски вижда, прекосяването на Фед към понижаване на лихвите три пъти тази година, откакто ги увеличи четири пъти през 2018 година, сложи основата на растеж за огромните американски компании.

Основният бичи сюжет на BMO за S&P 500 е показателят да завърши идната година при равнища от 3 400 пункта. Това ще се случи с помощта на три съществени фактора: упованията на компанията, че Федералният запас ще поддържа ниски проценти най-малко преди президентските избори през 2020 година, че ще се подобрят вероятностите за първа фаза на комерсиална договорка сред Съединени американски щати и Китай и положителни тримесечни доклади от фирмите.

Търговското съглашение сред Съединени американски щати и Китай ще продължи да облекчава терзанията на пазарите и вложителите ще продължат да търсят компании със постоянни доходи, като по този метод ще благоприятстват американските компании.

BMO призна, че е налице опция за мечи сюжет и равнища от 2 775 пункта за S&P 500, ако комерсиалните договаряния изгубят скорост, цените продължат да работят, забележим понижение на маржовете и многократните контракти.

Но при най-позитивния сюжет на BMO S&P 500 ще скочи до 3 675 при положение на " значително комерсиално съглашение сред Съединени американски щати и Китай, което ще възпламени корпоративните вложения и ще подтиква световния напредък ".

Но без значение от това къде ще завърши S&P 500 в последна сметка през 2020 година, BMO продължава да има вяра, че най-дългият бичи пазар в историята на Съединени американски щати ще продължи.

" През 2010 година направихме прогноза, че американските акции евентуално ще влязат в 20-годишен пазар на бикове ", сподели Белски. " Ние продължаваме с това изказване. "

" За да бъдем ясни, ние не поддържаме дълготрайната си позиция единствено тъй като сме упорити ", добави той. " По-скоро доста от едни и същи съществени правила остават в действие - а точно, американското корпоративно предимство във връзка с стабилността на облагите, паричния поток, нововъведенията, продуктите и услугите и ръководството на фирмите. "

Stifel (Цел: 3 265; EPS: $169,63): Акциите могат да се намалят, преди да се покачат

Търговските договаряния ще бъдат основен мотор за оценката на акциите или неналичието на такава - през 2020 година, съгласно стратегът на Stifel Бари Банистър.

Банистър актуализира задачата си за S&P 500 до края на 2020 година на 3 265 пункта, което е по-високо от предходната цел от 3100 пункта.

" Въпреки че виждаме възвръщаемост от +5% за S&P 500 през 2020 година, виждаме два пъти по-голяма възвръщаемост или 10% за цикличните промишлености през 2020 година ", сподели Банистър.

Подобно на доста други стратези, Банистър акцентира неотдавнашната смяна на политиката на Фед във връзка с лихвите. И съгласно него досега е настъпила едвам една трета от цикличната смяна, която ще се реализира до декември на идната година.

" Фед закъсняло извърши своята част за възобновление на цикличния напредък, тъй че в този момент зависи от търговията ", сподели Банистър.

Stifel счита, че цикличните акции ще продължат да преобладават, а S&P 500 като цяло ще следва посоката на напредък на индустриалната интензивност - бранш, който съставлява дребна част от общата вътрешна стопанска система, само че е мощно ориентиран към комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай.

По мярка на Банистър интензивността в този бранш е изложена на наклонност към по-високи равнища: Той планува, че показателят PMI ще нарасне до 53 пункта през следващатаго дина, по отношение на цената си от октомври при 48.3 пункта.

Но S&P 500 може би към този момент е изпреварил себе си, достигайки нови исторически върхове преди PMI фактически да стартира възобновяване си. В резултат на това промяна от 10% за показателя е изцяло допустима съгласно анализатора, през идната година и преди предстоящото възобновяване.

" Един от нашите модели за прогнозиране на S&P 500 също предлага къса промяна на S&P 500 в края на 2019 година, може би с комерсиалната политика като главен катализатор ", сподели Банистър.

Credit Suisse (Цел: 3 425; EPS $173) - " Циклично водачество "

Цикличните акции ще поведат пазарното рали през идната година, съгласно Credit Suisse.

Целта за S&P 500 от 3 425 на финансовата институция допуска към 10% растеж за показателя по отношение на последните му равнища.

" И противоположните изкупувания на акциите ще останат постоянни, като ще поддържат показателя ", разясняват още анализаторите на банката.

А следващата година ускоряването на икономическия напредък ще докара до ротация към цикличните акции, добави Джонатан Голуб, основен пазарен пълководец на банката. Това би обърнало наклонността от началото на тази година, когато акциите насочени към напредък надминаха тези към стойност.

" Нашата работа демонстрира, че ротацията от стойност към растеж ще продължи и при започване на 2020 година Очакваме тази ротация да стартира да избледнява, когато прекосяваме по-напред пред идната година ", прибавя Голуб.

Credit Suisse избира " стопански чувствителни групи ", в това число финансови, индустриални и материали.

Фирмата понижи оценките си на отбранителните браншове, в това число на комуналните услуги и сдруженията със специфична капиталова цел от наднормено до пазарно тегло.

намали отбранителните браншове, в това число телбод, комунални услуги и REITS до поднормено тегло от пазарно тегло и известия от наднормено тегло до пазарно тегло.

Morgan Stanley (Цел: 3 000; EPS $162) - " Съединени американски щати остава минимум пожеланият от нас район "

Според Morgan Stanley, американските акции могат да реализират по-ниски резултати от своите световни съперници през идната година.

Фирмата дефинира главната си цел за S&P 500 на 3000 пункта, което допуска към 3,9% спад от цените на затваряне на 15-ти ноември.

В един по-оптимистичен бичи сюжет S&P 500 може да доближи 3 250, пишат в записка стратезите на банката Андрю Шийтс и Майкъл Уилсън. Но по-песимистичният им сюжет би отвел S&P 500 до 2750 пункта.

" В Съединени американски щати ние продължаваме да чакаме растежът на облагите да остане под напън, защото моделът ни за облага проектира още една плоска година, която да понижи непретенциозно облагите, до момента в който маржинът остава под напън. Прогнозите на нашия стопански екип, за муден напредък и ускорение на растежа на заплатите, ще продължи да води до муден напредък ", разясняват анализаторите на банката.

Американските акции бяха водачите в международните акции до момента през 2019 година, като обилни облаги записаха и европейските акции. Акциите в двата района се възползваха от облекчената парична политика и по-ниските лихвени проценти, защото съответните им централни банки се намесиха, с цел да подкрепят растежа.

Макар че признаха за евентуален напредък на световния стопански напредък през идната година, анализаторите обявиха, че чакат сходно нарастване на растежа да бъде леко съгласно историческите стандарти.

" Пътеката за световен напредък може да наподобява по-добра през идната година, само че нашите икономисти считат, че възходът е единствено до скромни равнища, които в доста случаи към момента са под наклонността ", разясняват анализаторите. " Тъй като доста оценки на главните пазари на акции към този момент са се възстановили до малко над петгодишните си междинни стойности, не считаме за рационално да разчитаме на неведнъж разширение в това, което към момента е много бърза среда за напредък. Това значи, че в този миг бъдещата възвръщаемост би трябвало да се управлява от осъществяване на растеж на облагата, който към този момент е заложен в цената. "

" Съединени американски щати остава минимум пожеланият от нас район, като се има поради стеснен обсег за многократни рейтингови или възходящи потоци и упования за облаги, които ни наподобяват прекомерно високи ", разясняват още специалистите на щатската банка.

UBS (Цел: 3 000; EPS: Щатски долар 170) - " Акциите имат накъде да отстъпват "

UBS също счита, че акциите ще поевтиняват през 2020 година

Както чака стратегът за акции на UBS Франсоа Трахан, " настроението на вложителите към акции се трансформира в прекомерно оптимистично. " През последните седмици залозите против възобновената волатилност се покачиха, до момента в който S&P 500 доближи рекордни равнища.

" През последните седмици, в най-голяма степен от възобновяване от 2009 година, се вижда по-голяма активност на късите позиции върху неустойчивостта, наблягайки консенсусното разбиране, че финансовите пазари минават през забавянето. ", счита Трахан.

Напредвайки към четвъртото тримесечие на 2019 година, акциите се покачиха от браншове като цикличните потребителски артикули, превоза и енергетиката, защото икономическите данни се усъвършенстваха спрямо по-рано тази година. Но тези браншове може да не продължат да бъдат устойчиви, до момента в който водещите стопански индикатори " в действителност не доближат дъното за цикъла ", сподели Трахан.

От октомври насам има " забележителна смяна в настроенията и в този момент има необятно публикувано разбиране измежду вложителите, че акциите изцяло са преодолели икономическото закъснение на Съединени американски щати ", счита анализаторът на UBS.

" В верния подтекст наподобява по-вероятно забавянето да не е зад тила ни. Вярваме, че възобновяване ЩЕ съдебна експертиза ОЦЕНИ в някакъв миг през 2020 година, само че процесът не е почнал на този стадий ", сподели той.

В исторически проект лишава към две години, с цел да се отрази напълно в Брутният вътрешен продукт американският лихвен %. При тази логичност, като се има поради, че лихвените проценти за финален път доближават своя пик в края на 2018 година след четвъртото нарастване на лихвения % на Фед през същата година, Брутният вътрешен продукт би трябвало да доближи дъно в края на 2020 година, счита Трахан.

Повечето предходни бизнес цикли видяха, постигане на S&P 500 до ниско равнище и по-късно възвръща 5-7 месеца преди Брутният вътрешен продукт да доближи дъното си, добави той въз основа на обзор на седемте " съществени забавяния, провокирани от ФЕД " през последните пет десетилетия.

" Ако историята беше съвършено управление, тогава американската стопанска система ще спадне тъкмо по този начин, както лихвените проценти допускат през ноември 2020 година, а акциите ще стартират да понижават до второто тримесечие на идната година или даже по-късно ", сподели Трахан. " Кой знае дали нещата ще се получат тъкмо по този метод, само че чакаме тази динамичност да се развие при започване на 2020 година "

" Разбира се, нищо не е невероятно, само че ни се коства по-вероятно, че акциите на Съединени американски щати би трябвало да правят отстъпка в допълнение ", сподели той.

Citi (Цел: 3 300; EPS: $174,25) - Някои опасности са нагоре

Ръстът на облагите ще помогне S&P 500 да се увеличи през 2020 година, само че към момента има някои опасности за вероятностите, съгласно основния пълководец на Съединени американски щати за финансов капитал Тобиас Левкович.

" Моделът на паника/еуфория " на Citi се върна към неутрално равнище на фона на неотдавнашния растеж на акциите след края на " паническата " територия няколко седмици преди този момент, наблягайки подобряването на настроението на вложителите, съобщи Левкович в отчет на банката.

През идната година евентуално ще се следи ниско едноцифрен растеж на EPS за фирмите на S&P 500, като анализаторите имат високи упования след първичните си прогнози.

Рисковете за вероятностите за 2020 година ще включват продължаващата геополитическа и комерсиална неустановеност и политика, поради евентуалните промени в данъчната и фискалната политика, добави той.

В сходство с наклонността, следена измежду финансовите потоци в края на 2019 година, се чака акциите насочени към стойност значително да надминат своите сътрудници насочени към растеж, сподели още Левкович.

По групи Citi предлага финансовите артикули, сила, здравно съоръжение и услуги, застраховки, фармацевтични артикули, биотехнологии и науки за живота, полупроводници и търговия на дребно като водещи браншове.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка, или продажба на активи
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР