С кратка, но емоционална пресконференция Димитър Бербатов обяви официално, че

...
С кратка, но емоционална пресконференция Димитър Бербатов обяви официално, че
Коментари Харесай

Бербатов: БФС краде идеите ни и натиска клубовете

С къса, само че прочувствена конференция Димитър Бербатов разгласи публично, че се кандидатира още веднъж за президент на БФС за идния конгрес на 18 март. Той прикани и всички искащи да се кандидатират, да го заявят обществено, в това число и актуалният началник на футболния съюз Борислав Михайлов.

" Ако сегашният президент счита да се кандидатира, дано го направи намерено. Но по-късно да излезе в неплатен отпуск, а не да стане както предния път. Би било вярно и почтено, с цел да имаме всички претенденти еднакъв старт, с цел да не употребява един от претендентите ресурсите и целия уред на БФС в предизборната акция ", уточни Бербатов.

Той обаче показа пред медиите терзанието си, че от БФС вършат всичко допустимо, с цел да анулират избора за президент на конгреса. Като образец той даде сигнала на президента на женския футболен " Олимпия " (Шумен) Панайотис Папас. Последният разкри пред " Дарик радио ", че след включването си в подписката си с искане за избирателен конгрес на 18 март от БФС подават сигнал до прокуратурата за инспекции на " свързани лица " в клуба и лишаване на лиценза. След което е получил позвънявания от футболния съюз, че сигналът ще бъде отдръпнат, в случай че той на собствен ред отдръпна пълномощното си в интерес на екипа на Бербатов.

" Тъй като конгресът е избирателен, учудващо не престават да се натискат клубовете да си отдръпват пълномощните и да подписват контрадекларации. Най-пресният образец е от тази заран, от Шумен. Човекът даде публичност на това, което се е случило. Тези неща не престават да се случват. Въпросът е за какво се случват тези неща, в случай че конгресът ще е избирателен. Да не би да се приготвя някакъв ход на БФС, посредством който да анулират конгреса?! По пътя на логиката това се сещам. Този напън е, с цел да се съберат 30-ина контрадекларации, да бъде оповестено, че няма да има избори за президент. И да се излъже за следващ път обществеността какво би трябвало да се случи ", сигнализира Бербатов.

 

СЪМНЕНИЯ ЗА КРАЖБА НА ИДЕИ

Опозиционерът уточни и, че част от решенията на Борислав Михайлов след избирането му на 12 октомври м.г. са били заложени в програмата на Бербатов. " Представят се наши хрумвания като техни, а бяха заложени още от предишния април в нашата стратегия. Тогава го демонстрирахме, прожектирахме - цифровизация, електронни картотеки, федерации на бъдещето. Сега виждаме по какъв начин се взима това от БФС и се показва като тяхна концепция. Симулира се някакъв тип активност... ", разяснява някогашният нападател.

 

ПРАВИЛА НА КОНГРЕСА

Димитър Бербатов даде своите оферти по какъв начин да бъде проведен идния конгрес, с цел да бъдат разсеяни подозренията за операции и заглушаване на свободата на изказвания. Той прикани да се дава думата на делегатите, които желаят думата, а не да бъдат заглушавани. А също - медиите да бъдат позволени в залата или да им се обезпечи директно предаване със звук; претендентите за президент да излъчат свои представители в комисиите по преброяване и в секретариата.

" Ще се борим за това. Ако не се получи, отново ще спринтирам по стълбите и ще се пробвам да предлагам тези неща. Те вършат избора либерален. Нека има конгрес без никакви схеми, с цел да не се стига отново до такава степен да кажем още веднъж, че нещо не се е случило както би трябвало. Трябва да спрем с този кръговрат! ", сподели още Бербатов.

 

УБЕДЕНОСТ В УСПЕХА

Кандидатът за президент изрази убеденост, че този път ще завоюва. " Да, аз и моят екип ще успеем. Знам какво сме създали, какъв брой безсънни нощи сме имали и ще имаме. Знам кой от хората ми с какъв честен компас е ", безапелационен бе Бербатов.

 

МАСОВА ПОДКРЕПА

Само за два дни към 50-ина клуба показаха поддръжката си за кандидатурата на Димитър Бербатов.. Към днешна дата към този момент три клуба от Първа лига поддържат опозиционера - " Пирин " (Благоевград), " Ботев " (Враца) и " ЦСКА-София ". Самият Бербатов даже ги заключи в клип.



 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР