С коронавирусен вот (от разстояние и с видеовръзка) испанският Сенат

...
С коронавирусен вот (от разстояние и с видеовръзка) испанският Сенат
Коментари Харесай

Испания премахна последната пречка пред македонското членство в НАТО

С " коронавирусен " избор (от разстояние и с видеовръзка) испанският Сенат ратифицира Протокола за участие на Северна Македония в НАТО. Мадрид бе последната столица на страна от Алианса, чието утвърждение бе нужно за присъединението.

Нула бяха гласовете " срещу ". Оттук нататък подписът на испанския крал Фелипе Шести е условност, евентуално другата седмица.

След като инструментът за ратификация бъде предаден в Държавния департамент на Съединените щати, Вашингтон ще изпрати информация до НАТО в Брюксел и Скопие ще може да извърши процедурата за преобразяване в най-нова членка на отбранителния съюз, сподели външният министър на страната Никола Димитров, представен от Народоосвободителна въстаническа армия ТВ. " С това се приключва развой, траял три десетилетия, " добави той.

За Северна Македония, трансформирала името си в името на евроинтеграцията, събитието бе значимо и държавното управление следеше процеса на ратификация в медийния си център в наличието на испанския дипломат, написа МКД.

Заседанието, " нетипично " и съгласно описанията на испанските депутати в " Туитър " (в залата на Сената бяха единствено ръководителят и още няколко души), следва месеци на спекулации по кое време въобще може да се случи вотът. Испания бе в политическа невъзможност дълго време, бяха свикани и нови избори, а работата на Народното събрание бе наранена от коронавирусната пандемия.

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новини без ковид (109)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР