С корекциите в политиките за контрол и превенция на COVID-19

...
С корекциите в политиките за контрол и превенция на COVID-19
Коментари Харесай

Туристическият пазар в Китай се възстановява постепенно

С корекциите в политиките за надзор и предварителна защита на COVID-19 пазарът на пътническите услуги в Китай последователно стартира да се възвръща, заяви радио Китай.

От 28 юни карантинният интервал за идващите от чужбина бе понижен от 14 на 7 дни на избрани от управляващите места и от 7 на 3 дни домашна изолираност.
Няколко района в страната облекчиха рестриктивните мерки за пътувания сред провинциите, измежду които Хайнан, Дзянсу и Цинхай. Пристигащите в Хайнан към този момент е задоволително да покажат единствено зелен здравен QR код, като условието за негативен тест за нуклеинова киселина отпадна. С подобряването на епидемиологичната обстановка в Шанхай околните провинции, като Дзянсу, Джъдзян и Анхуей, разхлабиха рестриктивните мерки за пътувания до мегаполиса.

На 25 юни още веднъж отвори порти тематичният парк на Юнивърсъл студио в Пекин, а на 30 юни Дисниленд в Шанхай. Резервациите за хотели предходната седмица надвишиха тези за същия интервал на 2019 година, а за самолетни билети се усилиха доста спрямо предходния уикенд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР