С концерт в зала България отбелязват юбилея на композитора академик

...
С концерт в зала България отбелязват юбилея на композитора академик
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Първата танго опера стъпи на българската сцена

С концерт в зала " България " означават юбилея на композитора учен Георги Минчев. Той отпразнува 80-ия си рожден ден, а на 1 февруари е срещата с публиката. Радиосимфониците, под диригентството на Марк Кадин, ще изпълнят неговия Симфоничен увод и сюитата „ Fahrenheit 451 “, както и произведения от обичаните му учители.

Първата танго опера стъпи на българската сцена. Мария от Буенос Айрес с облика и гласа на Люси Дяковска.

Тази вечер в Дома на културата „ Борис Христов ” в Пловдив може да се насладите на сюрреалистичната опера от Астор Пиацола. Танго, лирика и класика се събират, с цел да опишат за Мария, която прелъстена от магията на тангото, попада в подземния свят на Буенос Айрес. Веселка Кунчева основава спектакъл-сън със специфичното присъединяване на Люси Дяковска.

Квартети от Моцарт и Чайковски измежду картините в Софийската градска изложба. Музикалният подарък е от квартет Големинов.

“Рома ” на Алфонсо Куарон победи на кино премиите. Музиката на кино лентата към този момент си специфичен притежател.

Албумът ни придвижва в звуковата среда на Мексико от 70-те години на предишния век, когато известната радиостанция излъчва англоезична поп и рок музика и в това време стартира новата вълна от локални реализатори като José José, Juan Gabriel и Rigo Tovar, трансформирали се през днешния ден в икони на мексиканската и латиноамериканската музика въобще. Селекцията е на режисьора Алфонсо Куарон и музикалните продуценти. А филмът гордо крачи към церемонията Оскар, с цели 10 номинации.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР