С концерт под диригентството на Саша Гьотцел бе открит 91-вият

...
С концерт под диригентството на Саша Гьотцел бе открит 91-вият
Коментари Харесай

Саша Гьотцел е новият главен гост-диригент на Софийската филхармония

С концерт под диригентството на Саша Гьотцел бе открит 91-вият сезон на Софийската филхармония. Под мотото " Детето знамение и Титанът " оркестърът предложи произведения от композиторите Волфганг Амадеус Моцарт и Густав Малер.

Часове преди откриването на сезона шефът на Софийската филхармония Найден Тодоров подписа съглашение със Саша Гьотцел, който пое поста основен гост-диригент на националния ни оркестър. Австриецът е музикален шеф на Филхармоничния оркестър Борусан в Истанбул и чест посетител на Виенската държавна опера и други оркестри в родния си град. Успехите му в южната ни съседка са несъмнени - той подкрепя построяването на турския оркестър до елитно европейско равнище, което беше потвърдено и от турнетата на най-престижни подиуми, минали при голям интерес и с бурни аплодисменти.

В България Гьотцел гостува неколкократно в последните три години и споделя, че усеща специфична химия с оркестъра, с който в този момент е подготвен да се впусне в по-дългосрочно партньорство. Неговото предложение, признато от управлението на филхармонията, е да направи интеграл със симфониите на Густав Малер и да показа шедьоври на родната му австрийска музика - от виенската класика, през романтизма и до Нововиенската школа.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР