С концерт на цигуларките Мила Георгиева, Албена Данаилова и Гергана

...
С концерт на цигуларките Мила Георгиева, Албена Данаилова и Гергана
Коментари Харесай

Първия от трите концерта "Цигулковите сонати на Бетовен" е тази вечер във Варна

С концерт на цигуларките Мила Георгиева, Албена Данаилова и Гергана Гергова, които ще свирят дружно с пианистката Пламена Мангова довечера във Варна, стартира цикълът от три концерта, озаглавен " Интеграл: цигулковите сонати на Бетовен ". Началото на концерта е в 19 ч. в залата на варненската Градска художествена изложба. Следващите два концерта са на 9 и 12 юли.

Поради огромния интерес към музикалните спектакли на 12 юли уредниците на фестивала " Варненско лято " са планували монтирането на екран в двора на галерията, с цел да дадат опция на още 120 души да чуят онлайн осъществяванията на проф. Минчо Минчев, Светлин Русев, Николай Минчев и пианиста Евгени Божанов.

Тази вечер Мила Георгиева, Албена Данаилова, Гергана Гергова и Пламена Мангова ще изпълнят Сонати за пиано и цигулка 2, 5 и 9.

 Албена Данаилова
© Община Варна

Албена Данаилова

Албена Данаилова е потомствен музикант, получил музикалното си обучение в академиите на София и Рощок. Печели състезания и работи като концертмайстор на Лондонската филхармония и първа цигулка на Баварската държавна опера. През 2008 година влиза в историята като първата жена концертмайстор на оркестъра на Виенската държавна опера.

 Мила Георгиева
© Община Варна

Мила Георгиева

Пътят на Мила Георгиева в музиката стартира от 4-годишна възраст. На 9 година към този момент свири в дует с Минчо Минчев. Учи цигулково майсторство при него, както и при реализатори като Ифра Нийман и Дороти Дилей и прави международна кариера, която продължава и сега.

 Гергана Гергова
© Община Варна

Гергана Гергова

И друга известна ученичка проф. Минчо Минчев от Есен - Гергана Гергова, ще взе участие в първата вечер на плана " Интеграл ". Концертмайстор на симфоничните оркестри на Люцерн и Мадрид, тя е гостувала с концерти в Европа, Северна и Южна Америка, Азия и Австралия.

 Пламена Мангова
© Община Варна

Пламена Мангова

Именитата пианистка Пламена Мингова ще бъде на рояла в този първи концерт. Самата тя стартира пътя си с поредност награди на интернационалните състезания и дебют в Парижкия спектакъл " Шатле ", откъдето потегля и нейния извънредно сполучлив път по международните подиуми.

Интегралът " Цигулковите сонати на Бетовен " продължава на 9 юли, когато още веднъж в залата на Градската изложба във Варна ще свирят едни от най-младите звездни очаквания в българската музика Кристиан Георгиева, Лия Петрова, Велислава Танева и Йоанна Каменарска в партньорство с пианистките Виктория Василенко и Христина Танева.

Финалната трета сонатна вечер е на 12 юли със Светлин Русев, Николай Минчев и пианиста Евгени Божанов, когато фестивалната аудитория ще чуе и проф. Минчо Минчев.

Началото на трите сонатни вечери е от 19 часа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР