С концерт на открито София отбеляза 24 май - Ден

...
С концерт на открито София отбеляза 24 май - Ден
Коментари Харесай

Веско Ешкенази: На днешния прекрасен празник нека единственото музиката да говори


С концерт навън София означи 24 май - Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Краткият дъжд не изплаши феновете на хубавата музика, а паркът зад Националния замък на културата се извърши с искащи да чуят виртуозното осъществяване на световноизвестния цигулар Веско Ешкенази, който извърши на своята цигулка особено за празника химна „ Върви, народе възродени ”.

„ На този прелестен празник мисля да оставя единственото музиката да приказва ”, сподели той пред нетърпеливата аудитория при започване на своето осъществяване.

„ Това е празник, който сплотява най-хубавото от гениите на БНР. Днес ще забележим радиодецата, оркестъра за национална музика, Биг бенд-а, въобще най-хубавото от нашата просвета. Всъщност Националното радио, с изключение на социална медия, е една културна институция. Нейно предопределение е да съхранява и предава българската просвета. Това вършим и през днешния ден. За нас е същинско наслаждение да представим пред хората този концерт ”, съобщи пред БГНЕС Виктор Серафимов, член на Управителния съвет на БНР.

Сред изпълнителите бяха още Вокална група Радиодеца, Оркестъра за национална музика на БНР, Софийски духов оркестър и Биг Бенда на БНР. Автор на визията на празника е известният български художник и занаятчия на плаката проф. Божидар Йонов. /БГНЕС
 С концерт навън София означи 24 май С концерт навън София означи 24 май / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР