С концерт на група Dismounted се откри на 13 септември

...
С концерт на група Dismounted се откри на 13 септември
Коментари Харесай

Девет местни банди откриха „Грийн рок фест 2019“ в Русе

С концерт на група Dismounted се откри на 13 септември XI издание на Грийн рок фест в Русе, в чиято стратегия бяха включени осъществявания на девет локални групи. Фестивалът се организира на пл. „ Свобода “ и е с акцент върху локалния рокаджийски дух, а входът е свободен.   
Dismounted е основана през 2018 година и показа песни в стил  Progressive Metal.
Втори на сцената излязоха музикантите от русенската група Артифишъл Комет. Това е индепендънт хардкор-пънк група основана през 2012 година от Калоян Георгиев. 
Следващите рок осъществявания бяха на музикантите от група  „ Пердах “. Те стартират да свирят през 2014 година Стилът им се трансформира с времето, само че основната им концепция е да свирят hardcore музика.
 

 
Специално за „ Грийн рок фест 2019 “ е основана група ROCKTRACER, с цел да показа авторските песни на Светослав Казаков. Стилът на групата е типичен рок.
За положителното въодушевление на публиката се погрижи и група Х.А.О.С.  Историята на бандата стартира през лятото на 1996 година Стилът на музиката, която вършат се приближава до alternative rock звученето на банди като Skunk Anansie и Guano Apes.
Специално за феста се събра и локалната тайфа Four Aces. Групата е основана през 1992 година от Огнян Кирилов, Делян Радев и Йордан Йорданов. Целта им е основаване на авторска музика. Групата свири интензивно до 1996 година  
Следващата група, покорила сцената на „ Грийн рок фест “ е „ Силует “. Създадена като на смешка на 1 април 2000 година Още първоначално момчетата вземат решение, че приоритет за тях, ще са авторските песни. На сцената се изяви и русенската тайфа „ Трол “. Групата е основана през 1989 година от Иван Ненов – Джовани, който е соло вокалист, китарист и композитор.
Бурни аплодисменти получи и русенската легенда „ Фобос “. Групата е основана през август 1987 година и е една от първите траш метъл банди в страната. През 1994 година излиза единственият албум на групата „ Why? “.
 

 
 В рамките на фестивала бе открита и галерия „ Лицата на БГ рок “, шаржове на известни български рок музиканти, с създател известния русенски художник Огнян Балканджиев.
 Деца и възрастни желаеха да наподобяват на рок звезди и украсиха лицата си с цел да се слеят с празничното въодушевление. Художественото изобразяване върху лице с безвредни бои беше дело на членове на Младежкия парламент към Общински юношески дом в Русе.
 

 
 По време на събитието бяха оповестени и три благотворителни начинания за набиране на средства за лекуване на русенци. Единият от тях е Илия Тодоров Караиванов, дълготраен музикант в доста различни рокбанди. Диагнозата му е асептична некроза на двете тазобедрени стави. За оперативно лекуване за замяна на ставите му са нужни 10 000 лева, които са непостижими за него и фамилията му.
Група „ Four Aces “, чийто член е Илия, посвети присъединяване си в този фестивал на него и даде обещание безвъзмездни записи на всеки, който помогне на техния обичан другар и сътрудник.
Друг русенец, нуждаещ се от помощ е Йосиф Димитров Йосифов. Йосиф е на 46 години, татко на три прелестни деца. При акцидент получава голям брой тежки контузии – разкъсвания на бял и черен дроб, черепно-мозъчна контузия и строшаване на гръбначния дирек. За да се възвърне, са нужни 90000 лв., а са събрани 64 000 лв..
От помощ се нуждае и Добромир, който е единствено на 24 години. Неговата диагноза е остра лимфобластна левкемия – тежка болест, диагностициранa през 2015 година Добри е минал през няколко курса на лекуване в България, само че заболяването рецидивира и изходът е интервенция. Тя и лекуването костват непостижимите 200 000 евро. Досега за Добри са събрани 50 000 лв.. 
На 14 септември, на сцената ще се изявят още 10 локални банди  „ Дилема “, Born for vengeance, „ Слонът на принцесата “, Explicit, Claymore, „ Скролетикс “, „ Голата истина “, Waveslave –Селект, Ugly pearls, а изненадата на вечерта е познатата от близкото минало група  „ Фаворит “. 
Събитието се провежда по самодейност на Община Русе, Фондация „ Русе – град на свободния дух “, Сдружение „ Грийн рок фест “ и рок общността на Русе
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР