С контактите, които Китай има с държави-членки на Европейския съюз,

...
С контактите, които Китай има с държави-членки на Европейския съюз,
Коментари Харесай

Китайският премиер прояви интерес към АЕЦ ”Белене”, но не обеща твърдо инвестиции

”С контактите, които Китай има с държави-членки на Европейския съюз, високоразвити софтуерни страни, фактически по плана ”Белене ” бихме могли да създадем един добър план, за което китайският министър председател Ли Къцян персонално се ангажира да ни помогне да го изведем до сполучлив край ”, предава думите му министър председателят Борисов.
Китай възприема пазарния принцип на работа с сътрудниците в Европа, желае транспарантни планове и процедури, сподели китайският министър председател, а Борисов удостовери, че съдействие ще има и в инфраструктурни планове на Балканите за коридорите без европейско финансиране:

" Така че да могат да се върнат вложенията. На базата на преминаващия трафик имаме опция нашите министри да проведат срещи и да намерим интереса и на България, и на Балканите, и надлежно на вложителите от Китай ".

Борисов насочи обръщение към европейските си сътрудници, че форматът " 16+1 " не е опасност за Европа и геополитически план, а формат, който да навакса изоставането на страните от Централна и Източна Европа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР