С конференцията откриваме големия разговор в обществото ни, който ще

...
С конференцията откриваме големия разговор в обществото ни, който ще
Коментари Харесай

Донев: Докато съм премиер, ще се боря за влизането ни в еврозоната

С конференцията откриваме огромния диалог в обществото ни, който ще търси доближаването на българските жители за присъединение на страната ни към Еврозоната. Личното ми разбиране е, че с цел да откриеш съидейници, би трябвало да представяш позицията си разбираемо и налично.

Докато съм министър-председател ще упорствам да се приказва за еврото разбираемо и ясно с причините, които са учредени на разсъдък и обстоятелства, а не разсънват ирационални страхове. Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев по време на откриването на конференцията “България по пътя към еврото ”, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Донев уточни, че конференцията ще търси доближаването на другите позиции за присъединение към Еврозоната. “Присъединяването на страната ни към най-развития стопански съюз в света ще направи България по-подготвена както за сегашните, по този начин и за идващите рецесии ”, акцентира той и добави, че България е член на Европейски Съюз към този момент 16г. и от последните няколко години е в ERM 2.

Той добави, че сме съумели да запазим ниското равнище на безработица през годините точно поради това.

“Вярвам, че постигането на дълготрайна резистентност ще бъде улеснено в случай че страната ни е част от Еврозоната ”, безапелационен е Донев.

Служебният министър председател сподели, че през последната година приходите са потърпевши заради високите равнища на инфлацията. Той е безапелационен, че служебното държавно управление ще продължи да работи за въвеждане на еврото. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР