С коментар по повод мълчанието на институциите след излезе съпредседателят

...
Коментари Харесай

Христо Иванов: България няма национална сигурност |

С коментар във връзка мълчанието на институциите след излезе съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов онлайн от профила си във фейсбук.

“Това, което се случва с това изявление, е че министър председателят най-накрая ясно споделя: тези фотоси са достоверни. ” - съобщи Иванов, като добави, че информацията за датите на фотосите взривява премиерската версия и дефинира обясненията на Борисов като неистини, а бездействието на институциите като сериозен проблем за държавността ни:

“България няма национална сигурност. Българската национална сигурност е заместена от една голяма черна дупка, в която съществува режим за няколко души, които могат да си вършат каквото изискат. ” - акцентира Иванов и добави, че Демократична България ще подаде сигнал до НСО с искане за инспекция на активността ѝ по защита на министър-председателя и дейностите на чиновниците ѝ по осъществяване на служебните отговорности им при защитата на министър-председателя, както и сигнал до прокуратурата, която да ревизира всички условия, посочени от Бойко Борисов, както и дейностите на НСО.

В политическата си оценка Иванов подреди този пробив до “проспиването на КТБ ” от финансовото разузнаване, както и до пробивите в Национална агенция за приходите и Търговския указател, за които по този начин и никой не пое отговорност и не бяха стартирани следствия, а останаха само безпочвените и без доказателства изказвания на прокуратурата, че “Да, България! ” и персонално Иванов стоели зад тези сривове.

Лидерът на “Да, България! ” позволи опцията, при лекотата на достъп до премиерската спалня сходни фотоси да имат и основни за европейския и международен ред политически фигури:

“Мислите, че Путин няма такива материали за нашия министър председател, ли? И за който си изиска различен. Мислите, че Ердоган няма такива материали? Това да не би да изяснява за какво министър председателят си чупи краката да строи с такава скорост Турски поток? Руски поток! ”

Иванов беше безапелационен, че Демократична България е единствената политическа групировка, която ясно посочва казуса и ще предприеме съответни дейности, с цел да го реши, и пое отговорност, в първия си ден като народен представител в идващия парламент да внесе искане за свикването на анкетна комисия която да ревизира неуспеха на прокуратурата и НСО по този проблем:

“Тази анкетна комисия би трябвало да бръкне до дъно в този проблем и да обясни всички форми на изкуственото привеждане в кома на българските институции, които в действителност стоят зад цялата тази историйка. ”

“Ако се чудите за какво в България сега умират хора, за какво България търпи неуспех в оправянето си в рецесията с коронавирус, за какво нямаме национална сигурност - ами по тази причина. За да могат няколко души, и освен Борисов, да си вършат каквото си изискат, както си изискат ” - съобщи Иванов и изясни, че за Борисов и хората му българската държавност и българският закон са “врата у поле ”.

“Аз и Демократична България съществуваме политически, с цел да затворим тази врата и да я създадем със здрав дувар, който да бъде българската национална сигурност и българската правда ”.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР