С комедийния спектакъл Не на мястото си актьорът Герасим Дишлиев

...
С комедийния спектакъл Не на мястото си актьорът Герасим Дишлиев
Коментари Харесай

Герасим Дишлиев гостува в Търново с моноспектакъла „Не на мястото си”

С комедийния театър „ Не на мястото си ” артистът Герасим Дишлиев ще зарадва публиката във Велико Търново на 12 март и в Елена на 13 март.

По-познат като Геро, Дишлиев е роден в Свиленград. Твори по целия свят, с непрекъснат адрес в Париж от 1993г. Завършва Международната школа по мимодрама в Париж на великия мим Марсел Марсо, а по-късно става и негов помощник. Управлява школата до нейното затваряне.

За повече от две десетилетия, Геро е основал и взел участие в доста планове, като един от тях е емблематичен: “Монолог с Куфар”, в който споделя за пътя си от Свиленград до Париж, за мигрантството, за индивидът на път. Спектакълът му е игран над 170 пъти в 76 града, 28 страни, на 13 езика. С него прави и плана “Мимолетни следи”, с който изминава назад пътят от Париж до Свиленград на велосипед, играейки го в градовете, през които минава.

През 2017, Герасим Дишлиев завоюва наградата “Най-добър комедиен артист” на United Solo Festival в Ню Йорк с “Монолог с куфар”.

Последният план на Геро се споделя “Не на мястото си”. След сполучлива премиера в София, Пловдив, Русе, Стара Загора и Свиленград, Герасим се завръща за мини-турне този март.
„ Ето един театър, който сътворих в най-трудната година от моя живот. И точно заради тази причина си споделих, че тъкмо този театър би трябвало да разсмива. Нищо повече. Да няма засукани метафизичен запитвания, нито екзистенциални търсения. Да не предизвиква главоболие. Просто да разсмива.

В многочислените си пътувания – от Аржентина до Чехия, от Панама до Южна Корея, на атлантическия бряг на Африка или из островите в Индийския океан – постоянно съм се вглеждал в очите на феновете. И постоянно съм долавял едно и също: пречистваща потребност от смях. Оттук и желанието да основа театър, който разсмива всички, на всички места. ” – споделя Герасим Дишлиев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР