С колегите си прекарваме повече от половината време от денонощието

...
С колегите си прекарваме повече от половината време от денонощието
Коментари Харесай

Виж какъв колега си според зодията

С сътрудниците си прекарваме повече от половината време от денонощието - всеки ден, пет пъти в седмицата. Докато работим, връзката с тях, споделените прекарвания и страсти неведнъж ни сближават и ни трансформират в едно огромно семейство. За положителните служебни връзки обаче, огромна роля играе и зодиакалният знак. Затова ви предлагаме да надникнем в темперамента и характерностите на всеки един от тях и да забележим с какви сътрудници, аджеба, си имаме работа.

Овен
Перфектният медиатор при споразумяване на разногласия. Когато е в офиса, Овенът обича разнообразието, смяната и възприятието, че нещата се развиват. Овенът обича темпото и бързите резултати. Затова, в случай че е належащо, той вкарва в работата нужната й динамичност в подобаващия миг. Овенът обича да поема самодейността в свои ръце, само че и неведнъж не обича да му се споделя по какъв начин да си свърши работата. Овенът по-скоро обича да се учи от личните си неточности, в сравнение с от тези на различен. Овенът може да е човек, който взема решение разногласията, само че и човек, който ги подклажда. Когато Овенът е на пътя на триумфа, упоритостта му да реализира набелязаното непременно, неведнъж го прави невъзмутим по отношение на близките. Способен е да загърби персоналния си живот в името на кариерата. Самоуверен, припрян и с възприятие за личното си „ аз ", Овенът се отнася към достиженията на работното си място като към обред сред победител и надвит. Овенът е деятелен и целеустремен. Понякога обаче демонстрира самоувереност, която може да му изиграе неприятна смешка. Не се доверява изключително доста на сътрудниците си и на тяхното мнение по даден въпрос. Обича да се постанова. Неговата дума е закон. Идеалният сътрудник на представителите на тази зодия е Везни - уравновесен, спокоен и пригодим.

Телец
Телците са извънредно лоялни, деликатни и методични. Не се разсейват елементарно, откакто са почнали някаква работа, като ценят структурирания и спретнат дневен темп. Телците са обладани от възприятието за благоденствие, което способства за спокойната работна атмосфера. Колкото и вглъбено и безрезервно да работи, Телецът не пропуща нищо, което се случва към него. Телците са превъзходни сътрудници и постоянно подготвени да се отзоват на помощ на някой по-неопитен новобранец от тяхната колегия. Телецът развива взаимноизгодни другарства с „ акълиите - дребни професори ", които нормално са дребнички, само че интелектуално многостранно развити Риби или Водолеи (за разлика от Близнаци или Везни, които могат елементарно да намират излаз от конфликтните обстановки с приказките си). Телците се стимулират най-лесно от материалните неща. Красивата купа не значи доста за тях, само че нарастването на заплатата има мощно влияние за обезпечаването на лоялността на Телеца. Може би най-голямата привилегия, която работодателят може да даде на Телеца чиновник, е удължаването на обедната отмора.

Близнаци
Близнаците приказват бързо, неведнъж прекъсват, с цел да изразят своето мнение по въпроса, сприхави са и елементарно раздразними. Въпреки избухливия си темперамент, те имат качеството да се схващат съвсем с всеки на работното място. Близнаците са хора, които чудесно споделят. Убедителни са и уверени. Самият развой на контактуване изключително мощно подтиква Близнаците. Близнаците обичат да се захващат е доста и разнородни задания и се затрудняват, в случай че дълго време би трябвало да се концентрират върху една задача. Вдъхновява ги разнообразната и стимулираща конюнктура. Имайте си обаче едно мислено, в случай че имате сътрудник от тази зодия. Те обичат да клюкарстват и са чудесни събеседници на конференции, където могат да ви опишат всички пикантни детайлности в връзките сред сътрудниците от техния офис. Затова бъдете по-дискретни, до момента в който се намирате в тяхната компания.

Рак
Раците са предприемчиви хора, които работят добре в среда без спорове и напрежение. Най-добрият тласък за тях е материалният. Колкото по-висока заплата взимат, толкоз по-добри и ефикасни на работното място стават. Раците са спокойни сътрудници, дружелюбни и подготвени постоянно да изслушат събеседника си. В офиса Ракът, който е в неприятно въодушевление, може да побърка сътрудниците си. Но тези представители от тях, които харесват работата си, съвсем постоянно са прелестни чиновници.

Лъв
Лъвът е един от най-взискателните към своите сътрудници и чиновници знаци. Да работи за някой различен не е изключително типично за представителите на зодия Лъв, само че когато липсва опция, са подготвени на всичко, с цел да се отдадат на вярна работа. Лъвът е извънредно виновен, радушен и предан реализатор. Отношението му към сътрудниците е такова, каквото тяхното към него. Лъвовете надалеч не са надменни към сътрудниците си, колкото наложилите се стандарти се пробват да ги изкарат. Те са словоохотливи, естествени и подготвени постоянно да се притекат на помощ. Обясняват умерено и с самообладание спецификата на дадена задача. Лъвовете изискват поддръжката на работодателя си, с цел да могат да поемат самодейност и отговорност в области, в които са най-хубави. В противоположен случай неведнъж могат да се почувстват недооценени и подценени. Имат мощно вродено възприятие на правдивост. Лъвовете имат потребност от независимост на интерпретацията и даже срамежливите Лъвове (а те в действителност не са малко), когато един път бъдат видяни, са подготвени да открият нови и неподозирани измерения от своите качества и качества. Страдат, когато някой не им обръща внимание и взема работата им на подбив. Когато стане дума за приемане на заплата, Лъвовете са изключително взискателни. За тях облагата, която получават, би трябвало да дава отговор съответно на положения от тях труд.

Дева
Девите са хора на детайла. Обичат да изпипват всичко до съвършенство, с цел да са сигурни, че могат да продължат към идващия стадий на работа. Девата е извънредно изпълнителен и бдителен сътрудник. Той е сериозен и виновен чиновник, а към останалите от колектива се отнася по същия метод, по който и те се отнасят към него. Девите обичат високите постове и по всевъзможен метод се стремят да се потвърдят пред шефовете си. По рождение Девите са хора, които непрекъснато и за всичко се безпокоят и понякога имат потребност от утешаване, което постоянно търсят у хората, с които работят. Никога няма да сте в положение изцяло да ги успокоите, само че общуването ще им помогне. Ако сте в компанията на Дева – сътрудник, постоянно му показвайте, че се интересувате от неговото мнение. Девите имат особена потребност от поддръжка и схващане. Малките, само че точни думи, хвалещи тяхната работа, вършат чудеса със скромното и надълбоко прикрито его на Девата.

Везни
Везните одобряват работата си доста съществено и за тях е въпрос на чест да изпълнят отговорностите си добре. Те нерядко подценяват личните си благоприятни условия и нормално са подготвени за покачване доста по-рано от момента, в който самите шефове ще се досетят за това. Везните имат потребност от непрекъснат, само че предпазлив повод. Везните са сътрудниците, на които постоянно и когато и да е можете да споделите и най-съкровените си секрети. Те в никакъв случай на никого няма да ги издадат. Везните постоянно вършат положително усещане, доста са изкусни в изящните обноски на общуването и знаят по какъв начин да кажат: „ Добър ден, по какъв начин сте? " без да са дръзки или снизходителни. Везните биха създали доста, с цел да избегнат борбата, и по-скоро употребяват обществените и словесните си умения, с цел да убедят другите във възгледите си, в сравнение с бруталната мощ (като Овена или Стрелеца например) или гнева и прочувствените подиуми (като Скорпиона или Рака).

Скорпион
Скорпионът чиновник е лоялен, работлив и не понася глупавите и мързеливи сътрудници. Собственикът на компанията или мениджърът, които не са способни да завоюват уважението на Скорпиона, са почтени за жалост. Скорпионите се усещат най-добре, когато имат достижения, те целеустремено и уверено се заемат със задачата и няма да си отдъхнат, до момента в който не я свършат, освен това както би трябвало. Неслучайно Скорпионите са взискателни и към работата на сътрудниците си. Ако схванат, че някой не поставя напъните, които поставя е подготвен да влезе в нечовечен спор с него. Скорпионите са прибързани и не демонстрират изключително самообладание към сътрудниците си. Все отново, в случай че почувстват, че останалите се отнасят към тях с почитание и почит, могат да станат най-милите хора на света. В случай че се почувстват подценени и недооценени обаче, Скорпионите са способни да трансфорат и най-мирната и спокойна атмосфера в същински пъкъл. Но без кавги, а с подли номера.

Стрелец
Сговорчив, спокоен и оптимистичен – това нормално е първото усещане, което Стрелецът остава у сътрудниците си, откакто прекрачи прага на новото си работно място.
Понякога са прекалено самоуверени, което постоянно може да бъде неправилно изтълкувано от близките като проява на надменност и възприятие на предимство. Стрелците имат мощна религия в себе си, окото им в никакъв случай няма да мигне пред лицето на компликациите, тъй че в случай че има изгледи за прелестно превозване на времето, те ще са изцяло щастливи да скочат в пропастта, без да се замислят. Стрелците са наблюдателни, изпълнителни и всеотдайни. Улучват постоянно право в задачата, когато би трябвало да свършат нещо. Стрелците са изключително съобразителни, занимателни и темпераментни сътрудници. Лесно обаче се палят от нищо. Макар и прочувствени, техният присъщ разсъдък им оказва помощ елементарно да завързват диалог с всички.

Козирог
Козирозите са усърдни, съществени, работливи и доброжелателни сътрудници. Обикновено прекарват обедната отмора на работното си място със сандвич и чаша чай и съумяват да свършат в допълнение работа. Има обаче и един различен вид Козирози, които също са по този начин работливи, само че амбициозни и неведнъж ликуващи и експанзивни, с възприятие за комизъм. По време на обеда тези Козирози са в бара, разказвайки вицове на захласнатите в историите му слушатели. Козирогът без задача се усеща непотребен. Като сътрудници са настойчиви и непреклонни. Държат на думата си, само че и на персоналното си разбиране по дадена тематика. Трудно биха били разубедени по някой въпрос. При състояние, че имат задоволително авторитет и че заплатата е подобаваща, Козирозите на драго сърце ще работят до цялостно безсилие. Какво стимулира Козирога чиновник? Добрата заплата и опцията за по-висок пост. Козирозите са лоялни сътрудници, само че от време на време могат да проявят надменно отношение към някой сътрудник в името на персоналното си израстване.

Водолей
Водолеите са измежду зодиите, които изпъкват със своята прочувствена просветеност. Разговарят с всички и се схващат с всеки. Умните и будни Водолеи знаят по какъв начин да си правят работата по този начин, че крайният резултат от нея да се окаже повече от сполучлив. Темпераментни, словоохотливи и чистосърдечни, Водолеите умеят да поддържат връзка с всеки и го вършат по извънредно натурален и тънък метод, без значение дали е шеф, еднакъв или зависещ. Водолеите чиновници се учат бързо, гладни са за познания и се оправят с всичко, с което се захванат. Отзивчиви са и обичат развиването. Водолеите на служба, която към този момент не ги подтиква, избират една от двете благоприятни условия: или напущат, или поемат идната работа една степен по-нагоре. Трябва им не повече от месец, с цел да реализиран това, което желаят.

Риби
Рибите са способни на всичко, в случай че имат подобаващия шеф и съвършения колектив. Представителите на тази зодия сами не подозират мащаба на триумфите, които могат да реализират, в резултат на качествата и качествата си. Важно е обаче обкръжението, което ще работи взаимно с тях и ще влива тласък в тяхната работа. Щом един път са почнали някаква работа, Рибите бързо са погълнати от нея. Обичат работата в колектив и са извънредно дружелюбни към сътрудниците си. Рибите са мечтатели. Именно това им качество им оказва помощ да имат вяра и в другите. Често пъти Рибите се оказват добра опора и тласък за другите. Умеят да вдъхват религия и кураж у всеки, който се почувства нерешителен или подценен. Великолепни събеседници и колегиални сътрудници.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР