С колегите от София постигнахме съгласие, че цар Самуил е

...
С колегите от София постигнахме съгласие, че цар Самуил е
Коментари Харесай

Македония призна: Цар Самуил представлява Царство България

С сътрудниците от София постигнахме единодушие, че цар Самуил е законен представител на българското царство. Това сподели пред локалната телевизия „ Канал 5 ” ръководителят на македонската комисия проф. Драги Георгиев, заяви Нова телевизия.

Владетелят е една от историческите персони, за които Македония счита, че е част от историята й. Комисията беше основана след подписването на Договора за другарство сред България и Македония. До момента екипите от София и Скопие организираха три съвещания.

Следващата среща на специалистите ще бъде към края на месец февруари. Професор Георгиев заяви, че има разногласия по отношение на жителите на Самуиловото царство. Според него на територията на това царство е имало и други етноси, с изключение на българи. В Самуиловото царства влизат цяла днешна Албания, цяла Сърбия и елементи на Гърция.

„ Канал 5 ” напомня, че двете комисии са постигнали единодушие, че Григор Пърличев е част от общата ни история. В бъдеще двете страни дружно ще означават и Денят на светите братя Кирил и Методий на 24 май.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР