С колегите от парламентарната група на ДПС ще поставим пред

...
С колегите от парламентарната група на ДПС ще поставим пред
Коментари Харесай

Дeпутати от ДПС внасят в парламента въпрос за ремонта на момчилградски път

" С сътрудниците от парламентарната група на Движение за права и свободи ще сложим пред вицепремиера и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов въпроса за ремонт на пътя Момчилград - Звездел - Токачка - Крумовград, който от години е в окаяно положение ". Този ангажимент пое националният представител от Движение за права и свободи Байрам Байрам по време на срещите си с жителите на момчилградското село Звездел, оповестиха от пресцентъра на Движението.

Проблемната права е с дължина 15,4 километра. Заради неприятното положение на пътната настилка рискът от тежки катастрофи, при които може да се стигне и до човешки жертви, е доста огромен.

На срещата участваха още ръководителят на Движение за права и свободи – Момчилград и заместник-кмет на общината Айхан Осман, ръководителят на Общинския съвет Ерсин Юмер и ръководителят на Младежко Движение за права и свободи – Момчилград Сали Дурмуш, кметове на обитаеми места.

" Пътят е част от републиканската пътна мрежа и преминаващите по него всяка година заплащат винетни такси. Редно е страната да влезе в ролята си на добър собственик и да се погрижи за хората ", сподели Байрам Байрам.

Друг акцент в диалозите на депутата с локалните хора беше липса на навременна здравна помощ за пациентите в дребните обитаеми места. Народният представител беше безапелационен, че е належащо страната да начертае дълготрайна политика за решаването на този проблем, като осъществяването му би трябвало да стартира допустимо най-скоро.

" Общините поставят старания, с цел да компенсират дефицитите, само че не е по силите им да разрешат всички проблеми ", съобщи Байрам. Като образец той уточни община Момчилград, която със лични средства направи главен ремонт на социална постройка в Звездел, в която дружно с другите услуги се предлага и здравна помощ.

" Нужна е поддръжката на централната власт, с цел да може и дребните обитаеми места да станат атрактивни за лекарите. Само по този начин може да се позволи казусът с доболничната помощ в дребните обитаеми места ", сподели още Байрам Байрам.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР