С коледен благотворителен базар стартира инициативата Ти търсиш своя дом,

...
С коледен благотворителен базар стартира инициативата Ти търсиш своя дом,
Коментари Харесай

Кучета от общинския приют търсят своите нови собственици

С коледен благотворителен базар започва самодейността " Ти търсиш своя дом, те също! ", чиято цел е всяко куче от Общински подслон Пловдив да откри своето семейство и топъл дом. Събитието беше намерено от заместник-кмета Розалин Петков и шефа на Оперативна програма " Зооветеринарен комплекс “ Георги Божев.

На пл. " Стефан Стамболов “ се оферират календари и картички със фотоси на кучета от приюта, разнородни коледни сувенири и бижута, като събраните средства ще бъдат дарени за прехрана на кучетата от Общински подслон Пловдив. Екипът на общинския Зооветеринарен комплекс обезпечи и по парче празнична коледна пита, само че не с шанс, а с положителна мисъл за животните.

Така дните, отдадени на добротата, доброволчеството и безусловната обич към животните, не престават.

Месец декември стартира с " Дни на отворените порти в Общинския подслон в Пловдив “. Кучешката площадка на 4-ти километър " Пазарджишко шосе “ се оказа тясна за всички доброволци и другари на приюта и бездомните животни, които на 1-ви и 2-ри декември пристигнаха, с цел да раздават обич и дарове. Инициативата бе с благополучен край – три от бездомните кучета в приюта откриха своя притежател и получиха дом, тъкмо по този начин както им дадоха обещание уредниците на акцията – екипът на организация " Явлена “.

Към самодейността се присъединиха и девойките от Фондация   " Animal Welfare Bulgaria “, студенти от Академията за музикално и танцово изкуство, възпитаници от Френската гимназия и техните преподаватели и доброволци. 

Шатрата на " Явлена “ и другари е ситуирана до Коледната елха пред Общината и ще бъде отворена до 16:30 часа през днешния ден.

На място бяха пристигнали и някои  от четириногите жители на приюта, които са подготвени незабавно да последват осиновителя си към новия си дом.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР