С кои витамини подхранвате вашата кожа? Днес в рубриката ни

...
С кои витамини подхранвате вашата кожа? Днес в рубриката ни
Коментари Харесай

Защо витамин Е е важен за кожата?

С кои витамини подхранвате вашата кожа? Днес в рубриката ни „ Здраве и хубост “ ще обърнем внимание на витамин Е. Той е мастноразтворим, което значи, че се усвоява най-добре от организма ни, когато се употребява с храни, богати на мазнини.

Защо витамин Е е значим за кожата?

Поддържа колагена

Приемането на задоволително количество витамин Е, подкрепя здравето и хубостта на кожата от вътрешната страна на открито. Всички сме чували за колагена. Е, витамин Е, става известно е основен за неговия синтез, само че и за запазването му. Също по този начин, антиоксидантът играе основна роля и за кожната преграда, която действа за отбрана на тялото от дразнители, алергени и непотребна загуба на влага.Като един от най-хубавите антиоксиданти, витамин Е се бори против окислителното увреждане на свободните радикали.

Намалява равнището на оксидативен стрес в тялото, който е развой, водещ до възпалението и стареенето на кожата.

Хидратира

Още една причина витамин Е да е толкоз значим за здравето и хубостта на кожата е това, че той има мощни хидратиращи свойства. Ето за какво обичаме да прибавяме от него и към нашите домашни маски за лице.

Предпазва кожата от UV лъчите

Вредните UV лъчи могат да се окажат причина за образуването на свободни радикали. Така нареченото фотоувреждане на кожата, може да аргументи хиперпигментация, зачервяване и смяна на текстурата на кожата. Също по този начин способства за разграждането на колагена, което води до преждевременното стареене.

За благополучие, има редица козметични артикули, които са обогатени с витамин Е. Локалното им използване върху кожата ѝ обезпечава една антиоксидантна отбрана. Разбира се, това не значи, че не би трябвало да нанасяме ежедневно козметика със слънцезащитен фактор.

Помага при инфектиране на кожата

Като мощен антиоксидант, витамин Е облекчава възпалението както локално, по този начин и вътрешно. Оксидативният стрес и възпалението имат симбиотична връзка, което значи, че те безусловно се подхранват взаимно, изясняват експерти. Когато оксидативният стрес е повишен, той задейства избрани молекулни пътища, което покачва и възпалението, като зачервяване, отичане. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР