С кого се среща Владимир Путин - с реални хора

...
С кого се среща Владимир Путин - с реални хора
Коментари Харесай

Кои са лицата до Путин, за които се твърди, че са част от армията му от актьори?

С кого се среща Владимир Путин - с действителни хора " от обществеността " - както Кремъл се пробва да наподобява, или с артисти, особено позиционирани за " масовка ", когато има потребност? Макар обществените изяви на Путин да не са ежедневие, всяка такава повдига въпроса още веднъж и още веднъж.

Отговорите търси английската медия BBC, която посредством програмен продукт за различаване на лица ревизира изказванията за това далируската агитация употребява едни и същи артисти, с цел да инсценира публични събития.

Подобни подозрения се разпространиха към няколко срещи на Путин, в това число тази, както и при негова среща с риболовци през 2016 година А най-новата мистерия в поредицата е новогодишното послание на президента, в което той се появи на фона на група бойци.

" Както може да се чака, в новогодишното послание на Путин даже не бяха употребявани същински бойци, а артисти (т.е. хора, събрани от Службата за отбрана на президента). Той е толкоз подправен, колкото и цената на рублата ", написа в профила си в Twitter Джейсън Джей Смарт, сътрудник на " Kyiv Post ".

В центъра на съмненията за следващ път се оказва русокоса жена, за която се твърди, че е наета от Кремъл да играе разнообразни облици в няколко събития с присъединяване на президента на Русия, в това число като риболовец по време на излет през 2016 година, участник в църковна работа през 2017 година, а в този момент - като боец в обръщението по случай Нова година.

Putin wanted to copy Zelensky, who came to the Ukrainian defenders in Bakhmut. But after ten months of full-scale war, even actors are in short supply in Russia.
— Oleksandra Matviichuk (@avalaina)
Публикации в обществените мрежи настояват, че тя е актриса, до момента в който други считат, че тя може да е част от Федералната работа за защита на Русия (ФСО) - силите за сигурност, които пазят висшите водачи.

Проверката на BBC обаче дава ниски резултати на съвпадане при съпоставяне на лицето на дамата, представяща се за боец, със фотосите от 2016 и 2017 година Софтуерът регистрира едвам 29% съвпадане.

" За да бъде налице подобие, нормално би трябвало да се получи резултат от 75% или повече ", изяснява пред медията професор Хасан Угаил, шеф на Центъра за образни калкулации в университета в Брадфорд.

Сравнението на фотоси от събитията, извършени през 2016 и 2017 година, обаче генерира резултат от 99,1%, което значи, че в тези две изображения става дума за една и съща жена.

Тя е разпозната в съветските медии като Лариса Сергухина. И двете събития, на които се появява, се организират в Новгородска област. Сергухина е член на районния парламент от партията " Единна Русия " на Путин. Жената е посочена и като създател на компания, която търгува с риба в Новгород.

Рускинята, която е част от фона по време на новогодишното послание на Владимир Путин е посочена в съветските медии като Анна Сергеевна Сидоренко - капитан и боен доктор. Софтуерът за лицево различаване удостоверява самоличността ѝ. Нейното име попада и в листата на членовете на съветски боен полк, оповестен от украинските разследващи служби.

Кои са риболовците?

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР