С кмета и областния управител на Видин обсъдихме развитието на

...
С кмета и областния управител на Видин обсъдихме развитието на
Коментари Харесай

Министър Богдан Богданов: До година и половина ще бъде завършена магистралата до Видин

С кмета и регионалния шеф на Видин обсъдихме развиването на индустриалната зона, сподели министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов при визитата си в дунавския град. Тя се ръководи от Национална компания " Индустриални зони ", която има направен план за финансиране по Плана за възобновяване и резистентност.

 

Съвместно със личното финансиране ще бъдат вложени 25 млн. лева във вътрешна инфраструктура и подготовка на самия терен, посочи министърът. Съществува връзка с жп превоз, с пристанище, близка връзка с " Дунав мост 2 ", което дава всички предпоставки този район да се развие като логистичен и интермодален хъб, означи министър Богданов.

По думите му след визитата на индустриалната база на " Ел Би Булгарикум " ЕАД във Видин приоритет ще бъде модернизацията на производството и опцията да бъде разкрита паралелка за дуално образование, която да бъде финансирана от сдружението.

Продължаваме да работим интензивно с представителите на локалната власт, добави той. Обсъдихме съответни хрумвания и стъпки за поощряване на вложенията, за създаване на спомагателен потенциал в общинската администрация. Ангажирам се от страна на Министерството на стопанската система и промишлеността да работим като един екип с специалистите, които ще бъдат номинирани от страна на общината и регионалната администрация. Да имаме готови хора, тъй че да предоставим високо качество на обслужване на евентуални вложители, добави още той.

Най-доброто за Видин занапред следва, сподели министър Богданов. До година и половина ще бъде приключена автомагистралата до Видин. Оттук нататък пътната връзка към Северна и Централна Европа ще бъде облекчена. Това ще даде нов стопански подтик на района, акцентира министър Богданов. Трябва да се възползваме от направеното досега, с цел да създадем съответна промишленост във Видин, която да подкрепи хората да остават в града, както и тези, които живеят и работят на друго място да се връщат. Това може да се случи единствено тогава, когато имаме работеща промишленост. Туризмът е друга опция. Историческото значение на Видин и всички национални и културни обекти, които могат да се видят в региона, би трябвало да са главен фокус както на локалната власт, по този начин и на страната, добави той.

Това е първото държавно управление, което равнопостави общините и не се отнася към тях политически. Този факт даде голям късмет на Видин с всички планове, които ще бъдат финансирани, сподели кметът на община Видин доктор Цветан Ценков и благодари на изпълнителната власт.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР